måndag 26 april 2010

Dynvar med text


I det enkla finns det vackra

Mor lilla mor

Jägardrömmar

Nu har jag också fått färdig några dynvar som legat halvfärdiga en tid. Dynvaren är helt efter mina egna ideér. Efter att jag fixat mönstret har jag skurit ut en schablon, tryckt för hand, pressat fast färgen, skrivit texten och igen pressat. Det tar lite väl lång tid men om man inte gör så många så går det bra. Har fler texter på gång men inte motiv men kanske säger det plopp snart någongång och så kommer någon vettig idé igen.

söndag 25 april 2010

Stickad giraff



Eftersom jag inte har så snabba ryck med att få förverkligat alla ideér så blir det också att jag visar en hel del som jag tidigare gjort i mitt liv.
Den här giraffen var väldigt rolig att sticka så det blev inte bara en utan båda sönerna och även andra barn blev ägare till en för snart 30 år sen. Hemska öde, jag blir själv förskräckt när jag skriver snart 30 år sen men det måste det ju bli eftersom min yngre son är 30 och den äldre 34. Nå hur som helst så står denna giraff i en soffa nu förtiden och får sig en lekstund när barnbarnet kommer på besök. Giraffen är stickad i bomullsgarn och mönstret har jag ännu kvar från en veckotidning.

tisdag 20 april 2010

Fjólårets vårblommor




Alla väntar vi på den "riktiga" våren, m.a.o. värmen så att växterna börjar spira. Har man en gång blivit intresserad av växter så går det nog alldrig ur en helt. Tidigare var det mycket blommor o grönsaker som gällde för min del men nu kan jag gott njuta av en planta här och en annan där.

lördag 17 april 2010

Skyltar med text


Fick några skyltar färdiga i dag. Ibland lämnar en del saker halvfärdiga men plötsligt händer det och då går det så bra så att få det klart. Dessa skyltar är ämnade att säljas vid Gammaldags Torget i Jakobstad i sommar och även några vid Hantverkarboden.
Jag har även en del annat halvfärdigt som skall klaras av till dess men det är ju ingen brådska. Eftersom det är roligt att hålla på med något men passar bara lite nu och då så måste man ju tänka väldigt länge på förhand. Dessutom finns nog många roliga ideér inne i skallen som alldrig blir gjorda.
Det är också väldigt roligt att blogga så tack alla ni som tittar in till min bogg och särskilt de som ger sig tid att lämna en kommentar.

onsdag 14 april 2010

Målade grejer




I dag kan ni få ta en titt på mina målade grejer. Jag gillar även att måla men allt har sin tid här i livet och jag är väl lite ombytlig av mig så det är något år sen jag målade dessa saker. Jag målar även lite nu också men det är ganska enkla saker, dem får ni se nästa gång. Vi ses.

söndag 11 april 2010

Trädgårdsmässa





Jag hoppas att dessa bilder åtminstone inspirerar någon.

Fler bilder från Trädgårdsmässa




Trädgårdsmässa i Stockholm






Hej på er. Vi är två par som besökt trädgårdsmässan i Stockholm. Det var verkligen intressant och inspirerande. Märktes att Victoria och Daniel inspirerat i år men väl lite vågat med två brudar ovanpå en bröllopstårta gjord av blommor. Där fanns både vanliga o ovanliga växter, lökar o frön, maskiner o redskap, växthus o uterum, inredning och prydnader med anknytning till uterum, altaner och trädgården m.m. m.m. Dessutom såldes utgående inrednings o trädgårdstidningar för en "spottstyver". Lite svårt att få bra foton där, alltid kom någon i vägen men ideérna fick jag förevigad i alla fall.

onsdag 7 april 2010

Stickade brud o festschalar.



För ca en månad sen var det en liten bröllopsmässa i Jakobstad. Då fanns dessa schalar där. Jag tycker de är så otroligt fina och eftersom de finns vid Hantverkarboden så fick jag ta ett foto på dem.

Pappersrya


Den här ryan av pappersnören gjorde jag som inflyttningspresent till min ärdre son med fru när de flyttade in i sitt nya hus för 1 o halvår sen. När den var klar och utspänd på ram så var det bara att köpa en liten serie små lampor och sätta i. Den var rolig att göra, passade bra som jobb framför TV

måndag 5 april 2010

Pumpamössa


Den här pumpamössan blev min ända stickning denna vinter. Modellen hittade jag på mönsterarkivet men jag tog inte ut någon beskrivning utan stickade enligt mitt eget "recept" och den blev ok ändå. Fick den just färdig och själv blev jag nöjd. Hoppas att även mottagaren blir det.
Påsken börjar bli slut så nu är det färdigt med ägg memma och chokladägg för den här gången.

torsdag 1 april 2010

Keramik o glas



Stack mig in till Hantverkarboden i Jakobstad idag när jag var o handla. Kom precis dit när Monica Store o Mona Olin var på väg att gå hem men jag hann få en pratstund med dem och även beundra deras vackra föremål. Det var nämligen deras dag att presentera sin utställning för april månad som vi har vid Hantverkarboden.
Monica Store jobbar med keramik och Mona Olin med glas. Deras alster passar för både vardag och fest. Mona Olin gör olika motiv och namn i glas på beställning enligt kundens önskemål. Här ger jag således ett smakprov på deras arbeten. Glaset är svårt att fota så att det blir synligt men försöka duger.