lördag 11 februari 2012

Mönstrade vantar

Än är ju inte vintern slut så jag tänkte att vantar behövs fortfarande. Duktigt eller hur att ha fått till så många fina vantar eller hur? Nej, nej, jag skojar bara, det är nog inte jag som tillverkat dem. Jag har ju bara förmånen att få ta foton där vid Hantverkarboden så bakom dessa vackra vantar finns nog flera flitiga händer.
Dessa vantar är nr 1 i både ordning och mina favoriter, de är nämligen stickade av växtfärgat garn.
Mönstrade vantar är ju vanligen också varmare eftersom de blir dubbla med sina olika färger.
Man kan nog säga att dessa hantverk ger glädje både till köparen, mottagaren och tillverkare. Alla människor som har kreativiteten i sin läggning trivs och mår bra när idéerna får flöda.
Därav borde finnas hantverksförsäljning på alla större orter. Det är en glädje för oss som är aktiva i Hemslöjdens Vänner (Hantverkarboden) att hantverken finner vägen till sina nya ägare via oss. Således bevaras hantverkarglädjen i Jakobstadsnejden. Av egen erfarenhet vet jag att det inte är lika roligt att göra saker om allt lämnar i eget skåp. I kväll träffas alla mina syskon med hälfter här hos oss, tror att det blir rätt trevligt för så brukar vara. Tänker sätta igång pajbakning och lite annat så jag säger hej till nästa gång vi ses här. Ha det gott.

5 kommentarer:

Rantamor sa...

Men jädrans vilka vackra vantar, dom är så snyggt mönstrade riktiga smycken att bära.
Jag ska beställa av en bloggkompis som stickar med vita fjällripor på otroligt vackert och jag bara föll för dom direkt...
måste in på hantverksbutiken när jag är i Jeppis nästa gång...

Tjingeling och ha en fionfin lördag.

Vform sa...

ÅÅÅ ... vad jag blir glad av alla vackra vantar du visar!
Synd att inte tiden räcker för oss "knägare" att sticka allt vi tycker om! Men snart ... ;)
Jag har faktist stickat ett par mönstervantar av ett anrikt gammalt mönster som jag snart ska visa på min sida :)
Ha en riktigt MYSIG kväll!
Ses!
KRAM!

Anonym sa...

Jo jag tittar in i butiken ibland. Vackra vantar ni stickar alla hantverkare! Ha en skön kväll med Kovik-flickorna och respektive!

Allt och lite till sa...

Mönstrade vantar e ju bara såå fina.
Borde nog ta och se om jag hittar Hanverkarboden nästa gång jag åker till Jakobstad. För visst är det väl där butken finns?
Önskar dig en riktigt trevlig Lördagkväll!
Catarina

Janne i Fagerlia sa...

Wow, her var det mange fine vanter. likte spesielt godt de to første parene. Ser at du også har bilde av den norske Selbuvotten. Den er meget populær her i Norge.

Riktig god helg til deg!