fredag 8 februari 2013

Vita blommor och temlor

      Just nu har jag flera st vita blommor att njuta av. Vet faktiskt inte hur det blivit så många vita för så fruktansvärt vitfrälst är ja ändå inte, därmed inte sagt att jag inte skulle tycka att det vita är vackert.
   Jag gillar vitt men även andra färger. När jag köpte denna så fastnade jag faktiskt mera för de vita klockorna än de blå-lila som finns i samma sort. Jag väljer också färg efter hur den passar till allt det andra i rummet och jag kan säga att inget blå-lila passar i vårt kök just nu. I såfall skukke jag få byta ut en del annat också. Mannen brukar nu säga att det är att sätta passaren på och kanske är det så.
     I köksfönstret finns två st vita orkidér som jag köpte i november som julblommor och de har bara tappat två blom var ännu så de är nästan lika vackra nu som då.
   Och se här ja, Saintpaulia bär ett enda blom och det är nog det sista för säsongen för visst måste även den få en vilopaus före sommaren.
   En nästan vit orkidé som finns just nu i vardagsrummet. Den är flera år gammal och gör verkligen rätt för sig.
     Denna amaryllis blommar för tredje året hos mig. I dag klippte jag bort stängeln men ännu har jag en på kommande som jag inte ens vet om den är vit eller röd. Egentligen är jag inte särskilt förtjust i att de som jag har från år till år blommar så sent men jag förmår inte slänga dem när de bara ligger där i vedrummet alldeles torra på hösten och vips så är en knopp på väg.
 Ibland när de blommar så sent så klipper jag av och har dem i vas som snittblomma för det går också bra.
     En annan halv vit växt som jag hade i en julkorg som jag sen tog vara på för att den har så vackra blad. Endera så blir den slängd före våren eller så inte. Jag brukar nämligen inte krusa några blommor, vill de inte visa sin bästa sida så får dom dra.
    Flera år sen jag bakat fastlagsbullar och nu plötsligt blev det en omgång, nästan så jag inte tror det själv. De är redan avsmakade ,mums. Lite för tidigt men måste bakas  när jag kände för det, stor risk att jag ångrat mig annars.

    Och nu mina vänner återstår bara att se vad helgen har att erbjuda, om det blir innesittarhelg eller utevistelse. Jag hoppas på det senare.
                     En trevlig helg till er alla, vi ses.

3 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Oj så många fina blommor du har vitt blommar det hos mig också ,vackert ,trevlig helg ,nette

Rantamor sa...

Vita orkidèr är ju dom vackraste, och vita tulpaner bara älskar jag.
Och du dom där temlorna såg ju goa ut, har faktiskt inte ätit någon ännu iår...och baka dom gör jag då inte,
Sitter här vi datorn å gnager på lite rökt renkött...supergött.

Hoppas att ni inte har så kallt hos dig så att du kan vara ute, här är det -14 och en kall nordanvind...
borde stryka kläder som hopar sig i tvättstugan men inte ens det vill jag...

Hörde av Mor att ni har final på mello ikväll i Finland...är det nå bra låtar iår ???

Här blir det nog lite mellolyssnande ikväll skulle jag tro, ska sno ihop lite goa ost, röktrenkött, vindruvor och melon-pinnar till kvällen...

Ha en bra helg...Tjingelingen från Rantamor.

Tina sa...

Dina bilder fick mej inspirerad till att skaffa nya vårblommor ;o))