söndag 16 augusti 2015

Riktigt hantverk

        Det kan man nog säga om dessa våra utelampor som vi haft i 35 år. Tänk att det skall ta så länge innan man ser hur vackra de faktiskt är. Nu står vi i beråd att byta ut dem och det är väl just detta som fått upp mina ögon för alla krusiduller som finns på dem.
 
    De är således 35 år och gjorda på fängelset i Vasa. Från början var de svarta med gult glas men när de för många år sen behövde fixas till så insisterade jag på att de kunde bli vita och så blev det. Bra har dom hållit men det har också sin grund i att mannen här i huset är en hejare på att fixa till allt så det hålls i skick.      Vi har två lampor vid trappan och två på gården men nu är det de sistnämnda som bör bytas och då kommer alla att bli utbytta. Här ser ni dem på gården, de är verkligen för eländiga nu.
    Mannen sa att han inte kommer att slänga dem för han skall nog sandblästra och måla dem på nytt någon gång. Det låter bra men när det blir gjort tror jag nog att vi redan har nya enkla lampor tyvärr.


      Tänka sig att mina blommor måste ta sådan tid i år innan de behagade bli till någonting. Augustiblomning är nog väl sent men jag får väl passa på att njuta av dem den lilla tid som finns kvar av sommaren.

     Ni har ju visst sett liknande foton på mina blommor många gånger om men eftersom alla dog i vintras så blev det en del nya.    
     Denna envisa fuchsia som jag köpte då den var så vacker men se min omvårdnad gillar den tydligen inte alls. Jag är van att få till mycket blom på fuchsior men inte här inte.

    En otroligt fin dag vid sommarstugan har avnjutits, kanske rent av den finaste denna sommar. Blev genast fast på bryggan i den varma solen och där höll vi oss till dess att vi solat, ätit, tagit en tupplur, och druckit kaffe tills vi åkte hem igen.
     Ha det så gott, vi ses.
3 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Lamporna är ju verkligen vackra. Ingen dum idé att fixa till dem tycker jag. Vistt tog det lite tid innan blommorna kom igång i sommar. Inte bara hos dig. Regnet förstörde många och kylan med. NU blommar dina pelargoner hur fint som helst. Klart att du blir besviken på fuchsian, men nästa år kanske !!!!
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, jag tyckte dom var så fina lamporna! Det är så gulligt med egen stil och lite annorlunda! Ja, nu har sommaren kommit hit också och snart skall jag gå ut och lägga mig på altanen och njuta!
Agneta kram

Pettas sa...

Mycket vackra lampor.
Jag förstår att din make inte vill släppa taget om dem men jag förstår också dig,
för det brukar tyvärr bli så att saker blir liggande i långa tider för att bli åtgärdade. En vacker dag åker de vidare i alla fall. Hoppas att det inte går så med det vackra hantverket :)
Också här har pelargonerna kommit igång först nu, så det gäller att njuta medan det finns tid därtill