söndag 11 juni 2017

Skärgårdsliv och loppisrace

    Förra veckan var vi två dagar vid sommarstugan. Tro mig, jag är mycket nöjd att vi äntligen har städat där och den nu är klar för användning. En hel månad senare än vad som är vanligt men bättre sent än aldrig.
    Njutning av rent hus men också av sol,sol, sol.  Stora granen är ju borta som jag skrev om redan i vintras. Detta betyder att vi har sol från morgon till kväll om inte solen är och leker med molnen som barnbarnet sa när solen försvann.

    Två första bilderna vid sydstranden och den med bryggan är från norra stranden, således ingen skillnad om jag är tidigt uppe o sent i säng så kan solen bjuda på sig.

                                            Fåglarna kvittrade och allt kändes så idylliskt.

    Skogsstjärnor, liljekonvaljer m.fl blommade flitigt. Tyvärr brukar de flesta sorter blomma på samma tid i juni och sen är det rätt tomt med blommande växter resten av sommaren
   


   I dag var vi till Oravais på loppisrace. Trevligt att få kuska runt efter småvägar som man annars inte "tex" bara så där. Några prylar blev det men väldigt måttligt.
                     Vi tog oss också en titt vid Furir bostället vilket inte vi besökt tidigare.

     
 Efter loppisracet avnjöt vi god mat vid Fjärdens kaffestuga och fortsatte sen  till gravgården i Vörå för att titta till några gravar och minnas.
    Lite regn efter hemkomsten men inget som stör. I morgon lovas också regn så förhoppningsvis blir något gjort inomhus då.
       Ha det så gott och njut av vår ljusa tid som är just nu. Vi ses.4 kommentarer:

Mina fotostunder sa...

Oj så mycket Liljekonvaljer som jag älskar så!
Furisbostället var vi på en gammeldags middag en gång, riktigt trevlig upplevelse.
Ha det gott och njut av den vackraste tiden!

Torunn sa...

Nydelige fotografier - vakre farger!

Ønsker deg en fin dag videre :)

Janne i Fagerlia sa...

Flotte bilder av sommerens blomster. Håper du fant mye fint på loppis. Jeg synes også dette er spennende, og kommer alltid hjem med en skatt eller to.

Evas Pyssel sa...

Åhh så vackert där vid sjön. Det är så skönt när man får bort träd som skuggar och solen kommer till sin rätt. Vi har en jättegran vid stugan som det också borde hända något med !!!!
Härligt med loppisrace. Det är väl snart högsäsong med loppisar och det är kul.
Önskar dig en riktigt skön midsommar ! Kram Eva