Vispas: 3hela ägg, 2 gulor o 1,3dl socker. Rör ner 100gr smält smör o 2,5 msk mjölk. Blanda 2dl vetemjöl o 2,5tsk bakpulver och rör till sist i smeten. Bred smeten i långpanna 30x40cm. Grädda i 150 grader en liten stund innan du brer på marängen som du gör så här:
Maräng: Vispa 4 äggvitor och rör ner försiktigt 2dl socker, bred över den halvgräddade kakan och grädda klart. Ca 20 min hela gräddningstiden.
Skär kakan till två delar.
Hacka 2 dajmstänger, vispa 3dl grädde och rör ner dajm i den.
Bred jordgubbssylt och lite grädde på ena kakdelen, sätt den andra delen ovanpå. Nu kan du bre resten av dajmgrädden ovanpå kakan och strö ännu lite dajm på om du så önskar.
Kan påpeka att den som jag har här på bilden är gjord i tre stycken hela bottnar för att den skulle räcka till många personer, Således hade jag 3x hela receptet. Lycka till den som önskar pröva.
I dag var vi tre små familjer till Uffes i Purmo på söndagsbuffé. Trevligt ställe med mycket välsmakande mat. Sommartid är det riktigt mysigt utanför, ordnas t.o.m. bröllop och dylikt i en gammal kvarn.
Passade på att ta några bilder när det började bli folktomt, vi var nämligen ute i sista minuten för buffén.
I morgon lovas varmare väder, bäst att passa på och ta en lång utflykt då, här o där o hit o dit.
Önskar er alla en skön söndagskväll. Vi ses.