tisdag 10 juli 2012

Mössa o sjal

     Minskning på mitt garnlager och en poncho och mössa till lillflickan blev resultatet efter att syster yngre frestade mig med sina vackra virkade ponchon i midsommarhelgen.
    Ponchon som är virkad och mössan stickad är båda gjorda av mandarin bomullsgarn. Den mörkgröna färgen var inte helt rätt men den går an. Som jag nu ser på ponchon så kanske det kunde ha varit lite mindre garn i fransarna så kanske ändrar jag på detta.
     Mössan var en ren chansning eftersom jag inte hade något mönster men verkade råka rätt med storleken.

     De senaste dagarna har vi avnjutit en stor del nere på bryggan vid sommarstugan men även en del på arbetsläger som en sommarstuga medför.  Rätt passande väder sen det mulnade på att stapla ved och även som ni ser frakta en del över för att ta hem.
        I morse när mannen gick ut på trappan satt en ekorre på vår tuppervare kylväska och försökte ta sig in. Den hade bitit av dragkedjan på två ställen så den är nog förstörd. Tyvärr fick den bli besviken för den han alldrig gå lös på vårt bröd som fanns i den. Sedan hoppade den längs med fönsterbrädan precis som om den tänkte ta sig in.
     Gott om ormar verkar det vara i år men jag kan bara säga att de lever farligt hos oss.
      Innan vi for till sommarstugan såg det ut så här i jordgubbslandet. Jag har faktiskt alldrig sett så mycket kart här trots att vi haft jordgubbar i kanske 30 år. Nu när vi kom hem var de första färdiga men om det regnar varje dag så återstår det att se vad som blir kvar.
 
    Nu är jag riktigt efter här i bloggvärlden så först tar jag mig en titt på era bloggar innan denna kväll går mot midnatt.
     Vi fortsätter hoppas på sol o värme och tack alla för att ni tittar in. Ha det gott. Vi ses.

8 kommentarer:

Birgitta sa...

Så det är hos dej det vackra vädret har parkerat. Här är regn varje dag och 10 dagar framåt.
Önskar dej en skön sommar.
Kram Birgitta

Stubbetufsa sa...

Himmel, så mange jordbærkart!
Det har jeg aldri sett!
Ha en fin dag i morgen!

Bea sa...

Hej!
Söta handarbeten du gjort!
Men....vilken mängd jordgubbar, hoppas inte regnet förstör mogningsprocessen.
Kram /bea

Vform sa...

Jättefina färger på ditt handarbete!
Ser "vidlyftigt" ut med all ved i båten ;O)
Åhh, SÅ mycket bär på dina jordgubbsplantor ... hoppas allt kommer att bli rött!!
Ses snart! :O)

Annelis hantverk sa...

Tack för kommentar!
Härliga bilder och så mycket jordgubbar ni får!
Jo vi syns säkert på torget.
Ha det bra!

Allt och lite till sa...

Det verkar vara bra tillställt med jordgubbar i år. Men nu vill nog både "gubbarna" och många andra ha sol och vackert väder.

Ha det bäst!
Catarina

Käranån sa...

Den mörkgröna färgen i sjalen är helt rätt! Fina handarbeten du gjort! Härlig bild på "vedbåten"...Vi har också ovanligt mycket kart i jordgubbslådorna i år och stora är dom.
Sitter just nu på sommarstugan och ska ta itu med att besöka alla bloggar, vädret är inte det bästa, men bastun väntar och där är det ju varmt. Ha det så bra!

Black Iris sa...

Jättefina små barnplagg du gjort..
Tänk , vi som brukar ha enorma mängder smultron varje sommar får nästan ingenting i år.. Plantorna är gröna och fina men såå lite bär.. Kan det vara för att det varit så lite sol tro..

Kram Maidi