söndag 14 juli 2013

Hattutställning med intensiv hattvecka

     Denna månad är det hattutställning vid Hantverkarboden i Jakobstad. Dessutom intensifieras utställningen med hattvecka under Jakobs dagarna  22-27.7. Då är det Hemslöjdens vänner och museet som ställer ut gamla och nya hattar i alla former o färger. Då ordnas även pop upp cafe med hembakt så man kan även ta sig en kafferast där ute i bersån, en liten lugn och rofylld plats mitt i stan.
     Vestmanmors stuga (Runebergs första skola) är även öppen varje dag den veckan så ifall av regn kan man avnjuta kaffet där och även få chans att ta sig en titt i denna stuga.

           Hattuställarna denna månad är Matilda Store och May  Björklund här på bild.

                     Dessutom visar Anita Högström en del av sina virkade hattar och
                       även Brita Meriläinen visar de vackra handgjorda dockhattarna.
        Här fick ni se ett smakprov på månadens hattar. Alla ni som finns inom räckhåll är så välkomna in och se även alla fina hattar som jag nu inte kan visa här och vart ni än sen vänder blicken sen så finns vackra hantverk överallt att ta sig en titt på.  Under hattveckan finns många fler hattar till påseende.

     Själv har jag just nu många mål i sikte  och säkert blir det så att endast en liten del hinner jag med. En tripp med husvagnen är i antågande, bären mognar i skogen, hantverken är halvfärdiga inför gammaldags torg men man får ta det som det blir.  Om jag får plockat 10 eller 50 l blåbär spelar ju ingen roll, jag blir ju knappast varken hungrigare eller mättare för det, om jag säljer några eller många hantverk på gammaldags torg gör mig varken fattigare eller rikare . En sak vet jag i alla fall, både husvagnstripp, hantverkandet och lite bärplockning är trevligt i måttliga mängder så visst är det en rolig tid framför.
 
    Nu avslutar jag i alla fall detta inlägg med att säga ett hjärtligt tack till er alla för att ni gör det så roligt för mig att blogga och jag hoppas ni alla har en jätteskön semester oberoende om ni är knegare, studerande eller pensionärer. Ha det så gott, vi ses igen en annan dag.
4 kommentarer:

Birgitta sa...

Så mycket härliga och fräsiga hattar, kul med hatt, men tyvärr blir det inte så ofta man bär dessa snyggingar.

Ha det gott, Birgitta

Pettas sa...

Man blir ju så glad av hattar!:)
Och så kreativa ni är i boden!
Beundransvärda!

kram

Mon jardin en ik sa...

Så kul med hattar. Jag älskar dem men tyvärr använder man dem alttför sällan.
Så mycket du har på gång menndu gör så rätt i att inte stressa men ta det som du har tid med.
Ha en fin utflykt.
Anje

Imagine sa...

Fina hattar. Du har mycket på gång. Det är kul att ha mycket att se framemot. Jättefin blogg som du har. Hälsningar Charlotte