måndag 22 juli 2013

Husvagnssemester med avstickare på Saima kanal


Känns som om det var rätt länge sen det blev något inlägg på min blogg nu, faktiskt en hel vecka sen sista inlägget. Orsaken är en semestertripp till östra Finland där det även blev en utflykt på Saima kanal med blixtvisit i Viborg.
                                    Börjar här med en vacker rondell i Villmanstrand.

                 Här vid kajen fanns flera restauranger och semsterfirare flanerade runt.
                                                Några bilder på Saima kanal.
     Sammanlagt 8 slussar, tillsammans var nivåskillnaden 85m så på vissa ställen flyttades vi ner 12,5m på väg till Viborg. Jag som hade trott att man åker uppåt när man åker till Viborg men det blev trvärom.

     Det blev inte många bilder tagna i Viborg eftersom vi hann vara i land strax över 2tim.
                                                              Viborgs slott.
      Saluhallen var ju ett måste för där fanns fint linnetyg men även fruktståndet dignade, kan erkänna att det överraskade mig en aning.
      När vi är utomlands brukar jag vara rätt nyfiken på olika sorters mat, dock inte att smaka allt jag ser. Så som det brukar vara på andra ställen så borde man ha en guide att fråga för jag vet faktiskt inte vad en del är här.

                                   En bild vid Viborgska kajen under vår återresa.
       En övernattning i Punkaharju gjorde att jag fick mig en titt i Johanna Oras ateljé och det var mycket intressant. Hon hade både vanliga fönster + takfönster där hon hade sitt staffli så man kan förstå hur viktigt det är med ljuset.
        Vackert inredd ateljén som ni ser här. Jag visste inte ens vem hon var men nu vet jag minsann.
       Nyslott, där finns ju en hel del intressant och här på torget verkade människorna strosa runt, ta en fika och må gott.
     Och här sitter min man tålmodigt och väntar när jag springer ut och in i konstateljéer och designaffärer.
      Huset tomt när vi anländer hem men visst kände jag mig välkommen när mina blommor sprudlade så trots regnet som kommit. Verkade som om grannen skötte sig perfekt med lagom bevattning.

      Kanske inte så konstigt att jag fått dille på fuxior när dom kan blomma så här och övervintra här i sitt källarskrymsle.
     Det har nu kommit flera till så få se hur det här går. Den här vita är en liten uppstammad som jag har planer att forma som ett litet träd. Även en större uppstammad finns här numera men den blommar inte ännu.
     Att gå till Sunds när dom har blomrea det är minsann farligt om man inget tänker ha, det ser ni här när det kom hem två olika hängfuxior men ooo vad jag är glad för dom.
                                                             En riktig skönhet här.

    Nu har Jakobs dagarna börjat så det  är bråda tider även för mig. I Hantverkarboden är nu utställt hattar i alla rum och även i Vestmanmors stuga. Sen stundar ju gammaldags torg på lördag där jag själv är med och säljer mina hantverk så nu blir det en bloggpaus åtminstone till dess att Jakobsdagarna är förbi. Hoppas ni har överseende.  Skall nu ta mig en snabbtitt på era bloggar och sen fattar jag penseln och ser hur mycket som blir gjort i kväll. Ha det alldeles gott, värmen är ju på kommande. Vi ses.

8 kommentarer:

Vform sa...

Tack, tack!
Spännande och intressant resa du visar!
Javisst ses vi på lördag :O)
Det är väl brådis i många kamrar nu ....

Snäckskalsdalen. sa...

Det är ju inte utan att jag blir sugen på semester i Finland. Det är nästan skämmigt, grannland och allting och jag har bara varit i Helsingfors en gång, 1977, när jag åkte därifrån med tåg till Moskva...Du visar så otroligt mycket fint, jag blir alldeles inspirerad!
Agneta kram

Stubbetufsa sa...

Takk for at du viste fra din ferietripp!
Fine bilder!

Catarina sa...

En intressant resa har ni haft.
Och så fina dina blommor är! Nu har du frestat mig så många gånger med dina superfina fuchsior, så snart störtar jag iväg till blombutiken ;)
Hoppas att ni får riktigt fina Jakobsdagar. Skulle vara roligt att komma på något av evenemangen. Råkar ju dessutom ha semester den här veckan, så vem vet vad vi hittar på :)

Nette Cecilia sa...

Fina bilder från er resa ,härliga blommor jag brukar också ha fucsior men nu har jag väldigt sparsamt med blommor någon annan ska ju sköta om dom när vi är här ute .Ha det så fint på Jakobsdagar ,kram nette

Mon jardin en ik sa...

Vilken trevlig resa ni gjorde. Mycket fina bilder du visar. Jag har aldrig varit i Finland tyvärr. Vackert är det.
Mulhouse ligger långt norr om vår by. Det ligger i Elzas.
Önskar lycka till med Jacobsdagarna. Hoppas det blir inte lika varmt som vi har här.
Ha det fint
Anje

Kitten von Kat sa...

Sidu, jag o sambon har varit på en liknande resa för ett par somrar sedan! Med husbil. Då fick gubben vänta tålmodigt utanför många loppisar dock och inte designaffärer :) Hoppas affärerna gick bra idag!

Hälsar Mathilda (inte Amanda :P ) Store

Imagine sa...

Fina bilder du visar från en fantastisk resa verkar det som. Du tycks ha "gröna fingrar". Blommorna är fantastiskt vackra.