torsdag 1 augusti 2013

Pausen slut

    Bloggpausen blev lite längre än jag tänkt mig men det var faktiskt ett annat intresse som slukade mig.
   Skall i alla fall börja med Jakobs dagarna som blev alldeles lyckade med vackert väder på senare delen i veckan. Alldeles otroligt att lilla Jakobstad är full med folk hela denna vecka varje år men då bjuds ju verkligen på allsköns program med musik, uppvisningar, loppis, hantverk m.m.
 
     Denna bild på mor och dotter Store är min favoritbild från gammaldags torget. Dottern Matilda Store som är utbildad sömmerska och verkar mycket intresserad av vintage har designat och sytt sin röda klänning med hatt. Måste säga att jag är alldeles faschinerad, för denna skapelse framkallar en mycket angenämare känsla än dagens slit och släng kläder. Monica Store som står för keramiken är själv klädd i klänningen loppisfynd och förståss en hatt gjord av dottern Matilda.
    Här är således Monica Stores keramik i olika färger o former. Syns visst vilken kreativitet det finns i den familjen.
   Sen fanns även Maj Hägg artesan med sina olika alster i både hårt och mjukt material. Tovade ugglor på små tavlor var hennes nyhet. Lägg gärna märke till den vita vackra docksängen som hon har här, bara därför att jag själv tycker att den är så vacker.
   Sen var det ju mitt eget bord. Denna gång kände jag inte riktigt för att vara med eftersom jag hade gjort så få saker. Kanske tycker ni att bordet är ju fullt här men jag hade faktiskt ingenting under bordet att ta fram sen på dagen. Nöjd och glad var jag i alla fall att jag var med eftersom försäljningen gick  över förväntan och jag träffade många kända och icke kända människor. Nu är det ju inte bara försäljning och pengar som gör det hela med hantverkandet, det mesta är ju glädjen att göra de olika sakerna och att dessutom träffa likasinnade men man måste ha något att erbjuda om man skall vara med på en marknad eller dyligt.
    Också en bild från det europeiska mattorget som var nytt i år. Många intressanta smaker på ostar, skinkor, torkade frukter o godis men väl så dyra smaker enligt min plånbok.

    Efter att Jakobs dagarna var förbi så blev det bärplockning som ni ser. Detta var intresset som slukat mig de senaste dagarna.

    Massor med fina hallon finns det i år. Det tog till och med mannen att dra till skogs. Tror faktiskt att jag inte sett så mycket hallon sen 20 år till baka då vi byggde vår sommarstuga.
   
           Nu väntar en hel massa göromål här hemma eftersom jag bara slängde in allt efter gammadagstorget i lördas, packade väskan och for till sommarstugan. Väldigt njutbara dagar där så jag hoppas att lite värme håller i sig ännu så vi kan åka tillbaka men först skall vi träffa småflickorna som nu är hemma igen efter två veckor i Frankrike.
      Tack alla för snälla kommentarer och att ni verkar ha kikat in här trots att det stått still här men nu skall här bli lite liv igen. Önskar att ni alla har det skönt. Vi ses.

5 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Så många vackra saker jag ser här. Ursnygg röd klänning, underbar blå keramik, och så fina bär.
Förstår att du inte har tid med bloggen. Vi är nog många,i alla fall jag med, som inte hinner just nu. Det är så mycket annat, och så värmen. Här är det fruktansvärt varm. Jag orkar ingenting. Trädgården mår inte bra heller. Men visst är vi glada över värmen efter den kalla och långa våren.
Ta det lugnt och njut av sommaren.
Anje

Pettas sa...

Vintageklänningen är verkligen fin. Så roligt med ungdom som vill göra nytt i gammal modell. snyggt.
Önskar att jag hade kunnat vara med under Jakobsdagarna och tittat på allt som fanns att titta på. Jag har varit med en gång för många år sedan. Mycket trevliga dagar.

Nette Cecilia sa...

Verkligen fin klänning det där .Härliga dagar i bärskogen har du haft hoppas mina hallon finns kvar när jag kommer till villan ,trevlig helg ,nette

Vform sa...

Visst är Jakobs Dagar en vecka som man borde besöka "alla" dagar! Men man hann ju inte igenom allt heller den lördagen!
Trevligt att träffas i sommarvärmen! Inte hinner man ha så mycket i lager så det som finns på bordet får man klara sig med ;O)
God fortsättning på sommaren! Ses!
Kram ♥

Kitten von Kat sa...

Hej, jag lånar bilden av mig o mamma till min egen blogg och lägger en länk hit, hoppas det är ok? Kul om försäljningen gick bra förresten :)