söndag 25 augusti 2013

Årets Juthbackamarknad

     Juthbackamarknaden blev två jätteroliga dagar för min del. Det är ju så himla roligt att vara mitt i röran nångång ibland och träffa både gamla o nya bekantskaper. Att förklara Juthbackamarknaden för någon som inte varit dit är inte särskilt lätt därför hänvisar jag till Grön anemone som har väldigt bra bilder och beskrivning på denna marknad. Henne har jag dessutom alldrig träffat men nu träffade jag henne där.
   Fram med kameran och snabba ryck för att få tagit ett foto så fort vårt bord var i ordningställt på fredag morgon. Ni ser att folk börjar röra sig redan vi nio tiden på morgonen. Förr hette det alltid att marknaden var från fredag kväll till lördag kväll men det fungerar inte mera. Vet ej hur mycket folk det uppskattades vara men där var massor var.

   Inte många bilder jag har men denna minihusvagn måste ni bara få se. Det är två "filurer" som renoverat denna vagn just för detta endamål Juthbackamarknaden och jag säger då bara att de lyckats mycket väl.
    I bakgrunden här står "snälla frun" som kommit med extra täcke när det blivit aningen kallt första natten.     De ser rätt välmående ut här när de fått inviga sitt projekt.

   Inte så mini inte, tre personer ryms att sova. Snyggt inredd från att ha varit väldigt väldigt risig som snälla frun påstod. Här tar deras pojkar en paus i marknads virrvarret.

Ingången med den lilla köksbänken nära tillhands, där går säkert att fixa åtminstone morgonfrukosten.

     Eftersom vi själva inte är några riktiga marknadsförsäljare utan tar detta som en rolig grej så har vi bara mest kul allihopa. Varje år är det lika skoj när vi ställer till och varje år är åtminstone jag dödstrött när den är över. Väldig tur att vi är flera om vårt bord så sonhustrun och jag turas om att sköta vår del och männen får sköta sitt. Även lite hantverk brukar jag ha med på ett hörn och det går riktigt bra det med.

    Fortfarande härligt väder här och det lovas ännu någon dag så vädret gott och allt annat gott.
Tack alla för kommentarerna och att ni kikar in.  Ni skall ha det så bra och så ses vi igen en annan dag. Hej.

                       P.S. Stod i tidningen i dag att det var närmare 40 000 besökare till Juthbackamarknaden.
   7 kommentarer:

Rantamor sa...

Vi har aldrig varit på den marknaden men hört att det är en stor välbesökt marknad.
Och vädret var ju också på er sida förstår jag...

Tjingelingen från Rantamor.

Gröna Anemone sa...

Hej! Så roligt att träffa dig på marknaden! Nu får vi allt lov att titta in till varandra lite oftare!
Ha en fin vecka efter allt marknads-ståhej!

nattugglan sa...

Hej, vi gick om ert stånd..men då va det bara en ung tjej där..säkert son hustrun,,,Du hade fina saker till försäljning.Och visst fanns det en massa at hanla om man ville...det är en kul grej som vi ser fram emot varje år..ha de bra.

Lyckoslanten sa...

Det låter riktigt trevligt det där. Vi tog oss inte tid att åka i år, men förstår att det var en riktig lyckad marknad i år. Ha det bra denna sista augustivecka! ♥

Janne i Fagerlia sa...

Her så det trivelig ut. Heldig med været var dere også :)

Snäckskalsdalen. sa...

Va kul! Och den lilla husvagnen var ju för söt! En sån hade jag nästan kunnat tänka mig!
Och ja, nu får det verkligen vara slutgnällt för mig - ett sånt gnällande, det är roligt när någon skojar i kommentarerna tycker jag!
Agneta kram

Rantamor sa...

Men du ni skulle ha knyckat påsen med svamparna av gubben som kom ur skogen, en hård hockeytackling bara å så hade ni kutat me svampen...
hahahaha...
Och du det blev en korg med delikatesser i går på vår tre timmars skogspromenad.

Det är bara att nöta på du kommer att hitta svamp, ge inte upp, snart hittar du ett kanonställe som du inte visar för någon.

Lycka till.

Tjingelingen från Rantamor....och det blev ju en svampbild på gårdagens blogg...fölåt.