torsdag 15 augusti 2013

Något lätt mellan varven

     Eftersom luften liksom gick ur mig med allt hantverkandet efter Jakobs dagarna så tog jag till stickorna nu ett litet tag för enkelhetens skull, för helt utan att pyssla med något går nog inte. Pippi vantar och sockor har jag länge haft i tankarna, de är både enkla att sticka, vackra och praktiska. Hm, ja kanske inte så praktiska med vit botten men jag tänkte på när barn fryser om fingrarna.

    De senaste veckorna har jag ägnat mest tid till bärplockning och saftkokning och då blir det stickat endast något varv åt gången men många bäckar små.
   Jag fröjdas till fullo av alla härliga bär som finns inom räckhåll i skog och mark i år. Nu har ju inte min kropp precis fröjdats av det  men när en enorm njutning infinner sig så hur kan man motstå? Det kan knappast finnas något mycket mer inbjudande än att få ta en sväng till skogen, njuta av stillheten, tystnaden, kanske med öppna ögon få ta del av alla konstverk och färgnyanser i lava, mossa, stenar o kvistar och ännu få med sig en  hink bär till sist. Alldeles massor med både hallon o blåbär har funnit i vår nejd i år så det har varit en enorm dragningskraft till skogen.

     Och till råga på allt, ser ni vad jag har här? Jo en handfull med kantareller fann jag också mitt i allt en dag så nu fick jag blodad tand även på den fronten. Alltså en orsak till att ta fler promenader ut i det fria.
 
I kväll blev nu saft majan bortstädad hos oss så kanske blir det ordning på torpet här nu bara köket får sig en omgång. Det blir ju vanligen rätt rörigt i köket med alla skvättor hit o dit när saftandet är på gång.

    I dag har jag haft två ljuvliga småflickor här och ni kan tro att vi var i lektagen. Så länge tvåan sov så lekte ettan och jag mamma, pappa barn och jag var barnet. Vi hann både natta, åka o handla, sova på hotell, flyga till Frankrike, simma, sola och dessutom hann jag vara olydig och ettan menade att alla barn måste lyda om de skall lära sig något. Så det så.
    Riktigt roligt att få testa vara barn så här på gamla dar och ännu häftigare att få höra hennes predikningar och skojiga kommentarer när jag var olydig.

      Nu lär det bli ett hej för denna gång eftersom kl är rätt mycket. Om ni vill så ses vi här igen en annan dag. Ha det så gott.
 

9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Så fina vantar! Det får vara gå bort vantar, såna man har när man är fin!
Och svamp och blåbär, härligt!
Och leka, kul men lite jobbigt.
Agneta kram

Rantamor sa...

Där ser du att du hittar kantareller...på dom bara det finns gott om dom iår.

Och SÅ höga svartvinbärsbuskar har vi inte men Rantafar sitter på en pall mitt in i buskarna som har vansinnigt med bär i år.

Snygga vantar du stickar.

Tjingelingen från Rantamor.

Pettas sa...

Du inspirerar mig att plocka bär, svamp och att ta fram sticksömmen. Härliga bilder.

Ha det så bra, så bra
Karin

Vform sa...

Båda det där med att sticka och att plocka bär och svamp skulle jag också vilja hinna med!
Åtminstone stickningen ...
Kanske, kanske :O)
Ha de gott!

Solglitter sa...

Jättefina vantar...blir säkert riktigt gosigt när kylan kommer!

Ååå såå fina blåbär...vad sugen jag blev nu av din fina bild...och kantareller det bara äälskar man ju...eller hur??
Jag får ta mig en tur ut i skogen tror jag...
Önskar dig en fin helg vännen
Kram Lollo

Mon jardin en ik sa...

Så många fina blåbär du plockade. Här torkade dem bort, dem få som fanns. Roligt att leka olydig barn med barnbarnet. Man lär sig mycket då.
Ha en fin helg
Anje

Fjällripan sa...

Jättefina vantar!! Skulle så gärna vilja lära mej att sticka vantar och sockar jag också...

Härligt med svamp och bär också :))

Snäckskalsdalen. sa...

Agneta igen!
Japp, det är klöver som är planterad under änglatrumpeten. Man sålde det som sommarblomma här och jag kunde inte låta bli att köpa. Den är jättefin och fanns i många olika färger på bladen. En nackdel, den kräver ständig vattning, dock!
Agneta kram

Creative Momone sa...

Att leka är skoj - vi vuxna brukar vara ganska dåliga på att släppa loss och låta fantasin ta över. Lyckliga du som har barnbarn, det är något jag hoppas på i framtiden.
Jag har lekt massor med barne eftersom det är mitt jobb. För något år sen fick jag vara med om en förlossning _ en flicka bad mig lägga mig på rygg och bäddade ner mig. Sen började hon pumpa och trycka på magen och plötsligt hade jag en bebis i famnen, det var inte illa! ;)
Önskar dig en skön vecka!
Nanne