fredag 27 december 2013

Julen slut

     Så var det firat o klart med den julen då. Alldeles lagom lång helg för att träffas och ha trevligt med de allra närmaste. Knappast orkar vi äta god mat, choklad och slappa en i särskilt många dagar åt gången, därav lagom med julhelgens längd. Vi får ju fortsätta ha alla ljus o lyktor igång ännu en liten till eller egentligen så länge vi själva vill.
     Under julmiddagen fick vi njuta av fin musik. Ingen mindre än Elvis på gammal LP och dessutom på den rätt gamla skivspelaren som ena sonen är ägare till. Rätt nostalgiskt när det rasslade så där lite gammaldags. Verkligen mysigt med Elvis julsånger.

 

    Tomten han hade inte tid att stanna hos oss så han hade fört hit julklapparna tidigare och jag fick agera tomte själv. Vuxna är ju inte så noga med om det är den riktiga tomten eller någon annan, huvudsaken att klapparna blir utdelade.
   Efter utdelningen blev det att byta lite finesser på brickan som ni ser.  Det kom två glastomtar som jag kikat på rätt länge. Paketet var till mig men det var två andra som fick likadana men för att vara säker att inte lämna utan tomtar själv så kan man ju hjälpa till lite. Så var fallet med denna julklapp. Snälla hade vi alla varit, både stora och små.

I kväll blir det femårskalas och farmor hon undrar minsann vart tiden tagit vägen. Inte kan jag väl själv ha blivit fem år äldre sen ettan kom till världen.

     Hoppas ni alla haft en fin helg och fortsätter i samma stil. Vi har ju nyåret ännu att se fram emot innan oxveckorna tar vid igen. Välkommen och kika in igen, vi ses här om några dagar. Hej svejs.
   

9 kommentarer:

Rantamor sa...

Inte fem år äldre men klokare...kanske.
Har också sådana glastomtar, vet inte om dom är exakt som dina men rätt lika iallafall, fick dom av Rantafar när han jobbade i Norge, han hade köpt dom på en butik vid flygplatsen.

Hoppas det blev ett trevligt femårskalas, tur att hon inte föddes på julafton utan fick en egen dag mellan helgerna.

Tjingelingen säger Rantamor, nu är det inte många dagar till detta år att busa bort.

Vform sa...

Javisst, ibland får man smyga lite med paketeringen ... ingen som vet!
Önskar dig en ny skön helg ... den sista "vanliga" detta år!
Fem år går snabbt ...
Kram ♥

Evas Pyssel sa...

Hoppsan tänkte jag när jag såg din rubrikbild. Den Elvisskivan har jag också i min samling. Och nu kan man bli så otroligt nostalgisk, både med skivan och så grammofonen. Underbart !!
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Ååå, en riktig grammofon! Vilken klenod. Och en grammofonskiva! Häftigt.
God fortsättning!
Agneta kram

Black Iris sa...

Vad härligt med en "riktig" grammofon.. Riktigt nostalgiskt..
Önskar dig nu ett riktigt Gott Nytt år..

Kram Maidi

Lyckoslanten sa...

Härligt med nostalgi! Ja tänk så fort åren går när man ser i backspegeln!
Nu önskar jag dig ett riktigt gott slut på 2013! ♥

Creative Momone sa...

Vilka fina glastomtar, och nog är det ju så att man ibland får hjälpa till lite själv, har hänt mig ett antal gånger. ;)
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Nanne

Rantamor sa...

Nu måste jag bara kika in till dig ikväll och önska dig en riktigt trevlig nyårskväll...ja er menar jag juh.
Och ett riktigt GOTT NYTT 2014.

Från Rantamor och Rantafar...

Solglitter sa...

Kikar in som hastigast för att..
Önska ett riktigt Gott Nytt År!!
Stor nyårskram från Lollo