måndag 7 december 2015

Snöflingor


   Fortsätter med  mina virkade snöflingor och lägger samtidigt till en och annan ny modell.
    Samlas här i en hög opressade och ostärkta. Som stärkning brukar jag använda potatismjöl som jag är helt nöjd med och dessutom finns ju det alltid till hands.

     Två nya modeller kom till nu så här är en glimt av dem. På nätet har jag funnit bilder till dessa men jag har inte hämtat beskrivning eftersom jag vanligen bara virkar från någon bild.    De jag virkat tidigare har de flesta redan sett men om inte så slänger jag in en bild på dem med här.

       På tal om virkning så kan jag tipsa om jättefina virkade bollar som finns till försäljning vid Hantverkarboden i Jakobstad. Gå in på Hantverkarbodens blogg så får ni se hur fina dom är. Jag hade satt in en bild på dem i annonsen vi hade i Sevendays i förra veckan men den bilden lurades en hel del då ljuset var dåligt. Bollarna är riktigt vita.
   
    I söndas tog vi en liten tripp till Vasa för att beskåda Kvinnornas julmässa som jag  inte sett  på många år.  Det var intressant men jag mindes den mässan som större tidigare eller kanske har den rent av minskat  med försäljare.  Platserna på olika marknader börjar faktiskt bli dyra så inte konstigt att det minskar med försäljare.
    En trevlig grej där var att jag träffade en dam vilkens blogg jag brukar besöka. Rätt skoj när man känner igen någons alster och så får ge sig tillkänna som en bloggare. Lappeklipp heter bloggen och gå gärna in där och se hennes fina designade väskor.

     Vackert väder var det i dag men knappast i morgon efter vad det lovas. På onsdag "jobbar" jag vid Hantverkarkboden så då får det vara vilket väder det vill. Ha det så gott. Vi ses.

6 kommentarer:

Vform sa...

Tur att du virkar snöflingor, som är en bristvara i dessa tider! Sälj dem, säkert efterfrågade ;)!
Trevligt att träffas i söndags!
Ha de gott!

nattugglan sa...

Jag håller oxå på med virkade snöflingor..en lite större fast det är bara 4 varv o så skall den stärkas efter i med lim +vatten. Så fint du visar..med kransar o Viveka..tror bestämt att armbandet är samma som jag hade best åt dottern Annica tills hon fyllde 30 i somrast..hade 10 penni från -85.till armband +örhängen, så fint!!..detdär arangemanget med tre ljus är ju bara för fint!! ha det bra!

Janne i Fagerlia sa...

Lekre snøkrystaller. Jeg pleier også å stive dem med potetmel.

Pettas sa...

Tack för all inspiration du bjuder på med allt det vackra du själv tillverkar och också andras.
Virkade snöflingor är troligen de enda snöflingorna just nu som man kan njuta av.

Ha en fin helg!

Fingerbølla sa...

Så flotte. Eg elsker snøkrystaller, de er så unike.

Isa sa...

Så fina snöflingor, man saknar dem verkligen.