torsdag 15 september 2016

Ännu en fin dag vid villon

      Flera fina dagar har avnjutits vid sommarstugan i september. Spik lugnt ett antal dagar men i dag var det lite blåsigt med vågor men ändå väldigt vackert.
   På hösten går det rätt bra att jobba med något där när den bästa sommarvärmen gett vika.
Varje gång det varit lite storm så har jag hoppats på att granarna skulle falla som "plocke pinn" men icke sa Nicke de står fortfarande kvar, ni ska veta att mannen och jag har delade meningar om dem.     Eftersom vi har strand även på andra sidan holmen så är det där träden faller just nu och jag är hel nöjd måste jag också påpeka. Solen är ju nästan det allra viktigaste när man är vid villon.

    Svanfamiljen var även på besök med mor, far och fem ungar.  Trodde faktiskt att de mist någon unge men alla var med.
    För en vecka sen när vi var där hörde både mannen och jag ett väldigt plask ( samma som då älgar hoppar i vattnet) och då började en svan skrika något riktigt enormt, sen kom den andra stora svanen och de skrek med uppsträckta halsar länge, länge. Ungarna var bara försvunna men möjligen om de han sätta sig i säkerhet. Vi spanade vad som möjligen plaskade så stort men såg inget. Svanen var det dock inte för sådant har vi hört tidigare. Nåja, alla ungar var med i dag i alla fall.

            Efter att de stått mest upp och ner i vattnet tog de igen sig på en sten. Varje år lika trevligt att följa detta svan par och de verkar inte alls rädda av sig.

     Ha det gott, vi ses.

   1 kommentar:

Pettas sa...

Undrar vad svanarna var med om ? Kanske en havsörn som försökte ta en unge?
Livet är dramatiskt i naturen.
Ni har det vackert vid er strand. Njut av dagarna som är, snart blir det kallt igen.
Hälsningar från Karin på ett soligt Åland