tisdag 18 oktober 2016

Städning och skräp.

     Den senaste tiden har jag egnat en hel del tid till städning. Usch, fy säger jag men efteråt är man ju bara så nöjd.  Jo huset är nu något så när så det känns rätt bra att egna tid åt intressantare saker.
   Känner mig rätt rik på egna ytor eftersom jag fogar över två arbetsrum. I det ena finns symaskiner, tyg och garn och i det andra finns mina målargrejer. I det senare ryms jag inte riktigt bra in själv numera eftersom jag samlat en hel del skräp till barnbarns pyssel. Dessutom börjar det bordet bli för litet eftersom vi numera är rätt många pysslare.
   
     Syrummet som jag visar här på alla bilder är just nu i gott skick. T.o.m. olika garner är i sina rätta lådor här under taket. Det är ju bra mycket enklare att finna just det garnet jag söker om det är ordnat enligt garn sort.
    Ibland när jag tittar på  dessa lådor så tänker jag att jag nog borde leva till 200 år för att få allt detta använt så det är nog fem före köpstopp på garn hos oss just nu.
    Tygskåpet är proppfullt men där tänker jag inte rota, greja eller ordna alls. Det blev väl omskött i våras och har stått rätt stilla över sommaren.
   Varje höst inventerar jag lite och om möjligt slänger den del men det samlas alltid något nytt. Tro inte att jag bara shoppar allt material, nej i skog och mark finns en del med.

    Just nu har jag gått lös på mina gamla notböcker som jag inhandlat på loppis tidigare. Det stundar ju till julen och jag fick en mini idé men vet inte ännu om detta blir som jag tänkt. Om det blir något får ni se det senare och om det inte blir så får det bara stanna med en tanke men jag måste testa.

    Kanske inte riktigt trevligt inlägg det här för vem vill läsa om städning. Tror egentligen att alla har nog av sådant men tyvärr råkade det bli just detta denna gång.
     Ha det gott alla som kikar in, vi ses.

6 kommentarer:

Lisbet sa...

Jovisst passade det riktigt bra med ett städinlägg! Säkert skönt att få i ordning! Här håller jag på med ett större städ- och röjprojekt, känns som att det räcker en evighet, lite i gången, men så fastnar jag :)
Ha så bra!

Skaparglädje sa...

Skönt när det är städat och sorterat.
Jag har en massa restgarner jag försöker sticka slut på, men jag har så många generösa vänner som skänker garn till mig, så garnhyllan fylls på hela tiden ;) men det är så roligt att de tänker på mig. JAg stickar ju mycket till olika hjälporganisationer.
Spännande med notbladen, undrar vad du tänkt ut för julpyssel med dem.
Kram!

Lappeklipp sa...

Det är ordning och reda hos dej ser jag, oj om jag hade det lika snyggt, det vore något det!!!!
Ja det skulle vara kul om du kom på kurs, det var inbokat en helgkurs med väsksömnad vid Arbis i Jakobstad förra helgen, men den blev inte av, för få deltagare. Sista helgen denna månad är det inbokat en väskkurs i Nykarleby får se om den blir av.
Du ska ha en fin fortsättning på hösten.
Ha det gott!!!

Mina fotostunder sa...

Vilken lycka att få ha två arbetsrum och så väl sorterat i lådor!
Ja visst samlar man på sig och ständigt nya idéer som borde verkställas!
Kul att få pyssla!

Annorlundalivdiganos sa...

Min presentation! Hej! Jag heter Mia Kommer från början från ? Jag är sjuk pensionär på dagtid. Två dagar i veckan så har jag en sysselsättning som jag bruka går till och det är genom kommunens psykatrin! Är det något ni undra så hör av er då!
Älskar att skriva och jobbar på att få ut information om Aspergers Syndrom, Autism, psykisk ohälsa till allmänheten! Om det blir verklighet vet jag dock inte! Håll tummarna att det lyckas!
Här blandas vardag, diagnos, bilder (både systemkamera och mobil) med tankar och funderingar om mina diganoser m.m.
Mer får du veta efterhand om ni fråga mig!
Kontakta mig gärna om ni vill! Jag har en E-mail adress: ?
Vågar du följa med på resan i min blogg? Nu drar vi i gång vetja! //Mia.
Bloggadress: http://nouw.com/annorlundalivdiganos

Janne i Fagerlia sa...

Dessverre er det en del kjedelige oppgaver som måååå gjøres, selv om det er mange andre ting som er mer fristende. Jeg har også begynt vaske, rom for rom. Men med lydbok eller fin musikk går det som regel greit.

Tusen takk for hyggelige kommentarer på bloggen min!