torsdag 30 mars 2017

Bloggpausen till ända


     Under min bloggpaus har jag befunnit mig tre hela veckor i sol och värme. Det absolut bästa vi gjort på länge var när vi beställde dessa tre veckor till Teneriffa.
    Alltid när vi varit endast en vecka någonstans så har tanken funnits att vi vill hinna se och uppleva något. Med tre veckor framför så kom aldrig dessa tankar så resultatet blev endast en liten utflykt men fullt med motion, slappande och njutande även med trevligt sällskap.Trodde faktiskt aldrig att jag med min rödlätta lugg kunde bli så lugn. Det viktigaste för oss denna gång var sol och värme inte mycket mera.

     Första veckan hade vi 28- 30 i skuggan. Lite väl varmt men ändå njutbart. De andra veckorna blev det både sol o moln men ändå 20+. Vädret är ju a och o på såna här resor så vi är mycket nöjda.


    Vågorna gick höga vissa dagar men vi är inga riktiga strandliggare så de fick gå hur de ville för vår del.
     Kvällsbild från vårt hotell California som vi var mycket nöjd med. Där betjänades man även på svenska i receptionen.     Alltid på våra långa promenader spanade jag förstås in alla vackra växter och sådant. Trillingblomman, hibiskus och oleander är rätt vanliga överallt men det finns visst en del spännande buskar och träd som inte är så vanliga.

    T.ex dessa två träd, det översta med stora klockliknade klasar och det andra fullt med tjocka röda "struntar". I en park fanns ett träd som jag tyckte bara måste var rosépeppar och visst var det det. Hela klasar med rosépeppar hängde i trädet, en del mogna och andra inte men spännande ändå att se varifrån den pepparn kommer.


       Sen kunde jag ju bara inte missa att ta foto på en sådan fin gammal trädrot. Verkar som det finns såna som jag lite överallt som gillar dessa.
      Ibland har vi ätit gott men vi har t.o.m gjort en del mat själva vilket jag aldrig tidigare gjort på någon resa. Att bo på samma ställe i tre veckor är nog variationen mycket bra att ibland äta ute och ibland få äta på balkongen.

                           Lumumba inte att förglömma. En god drink med kakao smak.

                 Så gick även karnevalen av stapeln, trevligt så att få se alla dessa olika kreationer.

    Och vet ni vad, nu kan jag t.o.m. sitta på balkongen och sticka i lugn o ro, det hade jag aldrig trott om mig själv. Lika självklart packas garn och stickor med vid nästa resa som böcker packas för läslusarna. Om det nu blir fler gånger det vet man ju aldrig.

     Nu fortsätter vi i gamla invanda spår och ses här på bloggen om ni vill. Ha det gott.
 
   
7 kommentarer:

Lisbet sa...

Härlig läsning och fina bilder! Vilken resa ni gjort!
Nu får du sakteligen landa och njuta av våren här.
Den kommer på riktigt, tror jag åtminstone ;)
kram

Pettas sa...

Precis samma känsla har jag också haft som du. Man blir lugnare av att ha lite längre tid på samma ställe när man är på semester. Är man en kortare tid på plats, så får man för sig att man måste hinna med så mycket och vips så sitter man tillbaka på flyget hem. Teneriffa är skönt att vara på den här tiden av året. Vi var där ifjol och trivdes bra.
Ljuvliga bilder och rosépepparn låter spännande. Den blommade inte när vi var där i januari-16

Ha en fin helg!

Skaparglädje sa...

Oj, tre veckor är en lång tid att vara hemifrån. Det skulle jag nog inte klara av. Men ni verkar haft det lugnt och skönt på alla vis.
Kram!

Anonym sa...

Hej syrran!
Äntligen hemma, det var på tiden! Läs mellan raderna: ja e liiti aavis! Toppen att ni haft en bra resa. Förstår att du själv e förvånad över att du kunnat "ta e lugnt" på resan. Men nu till verkligheten....Va tycker du snön ida?
Lillsyrran

Hantverkarglädje sa...

Ja syrran ,vad jag tycker om snön i dag. jag tycker inte om dagens snö för nu sitter jag med gipsad arm. bruten på två ställen så nu får du kom å trösta.

Janne i Fagerlia sa...

Nå ble jeg nesten misunnelig. Godt med sol og varme når vinteren har gjort kroppen stiv og støl.

Fjällripan sa...

Å så härligt det ser ut! Börjar bli riktigt sugen på en utlandsresa nu...och Teneriffa lockar :D

Krya på med armen! :)