tisdag 16 januari 2018

Rosor in o julen äntligen ut.

     Sent om sider kom julen ut även här hos oss. Aldrig någonsin har den varit inne så länge som till femtonde januari.
    Varför kan man undra. Jo minstingen i släktet som just fyllt två år var ledig från sin sjuka dagmamma och strandade då hos farmor o farfar några dagar.


             Sedan kom de andra tre barnbarnen som lovats natthärberge för rätt länge sen och lekrummet förvandlades till sovrum.  Jo ni vet, gamlingar kan också ha lekrum, så det så.

       
Efter allt plockande när julbestyren skulle ut togs även våra gamla, gamla lyktblommor bort med samma tanke som andra år, att inte nästa år igen för de passar inte längre in. Vid varje advent kommer de i alla fall fram igen. Tala om att gilla vissa saker.

     Någon promenad blev det allt när vädret var som bäst men inte de senaste dagarna.
      I dag har jag ränt runt i affärer och granskat urvalet på tapeter.Har verkligen beslutsångest med sådant.  En eller två kammare står nu på tur att renoveras.  Lättare för mig att få satt upp tapeterna än att få vald vilka jag vill ha. Gillar att tapetsera, det blir ju alltid stor förändring i rummet.Den stackars händiga mannen min, ja han får ju som vanligt göra det otrevliga med lister, spacklande och sådant.
    Ha det alldeles gott tack för att ni kikar in. Vi ses.
4 kommentarer:

Pettas sa...

Ja, här är julen också utsopad så när som på dörrkransen. Endera dagen blir den utbytt den också till en mera vinteraktig variant. Det är roligt när julen kommer, det är lika roligt att ta bort den. Allt har sin tid.
Så fin tårta du har bakat!
Jag har också svårt med att välja tapeter...utbudet är ju enormt stort dessutom.
Lycka till och god fortsättning!

Mina fotostunder sa...

En sån smarrig tårta och vacker rosbukett!
Roligt med med nattgäster i lekrummet!
Lycka till med renoveringen och nya tapeter!
Ha en bra dag!

Hantverkarglädje sa...

Nej Pettas,det var inte jag som bakat tårtan det var sonhustrun mamman till minstingen.

Evas Pyssel sa...

Visst är det roligt att förnya hemma. Det är ofta januari som blir en sådan förnyarmånad. Och inte minst rensautochsorteramånad.
Tårtan ser läcker ut och rosor och andra blommor längtar man efter nu. Igår fick vi rejält med snö här och lite idag med. Det är vackert så länge det varar.
Ha det gott. Kram Eva