onsdag 28 mars 2018

Tre veckor i skön värme

                        Hej på er alla. Nu är jag tillbaka från tre veckor i skön sol o värme.
     Det blev Teneriffa även denna gång och jag är uppriktigt glad att jag får uppleva lite värme  mitt i vinterkylan. Teneriffa helt bra denna årstid om än det är helt uppbyggt för turister. Jag brukar ju nämligen mest gilla mindre ställen men sol o skön värme är a och o.

                               Vi hade 22-26+ och sol alla dagar men även moln, inget regn.

       En dag till La Gomera gav moln nästan hela dagen men en mycket njutbar och sevärd utflykt blev det. Mera intresse att ta foton blev det här.

     Anlände till huvudstaden San Sebastian där husen fanns tätt tätt upp efter slänten här. Här nere jättestora träd med bra skugga mitt i det asfalterade "torget".


                       Höga berg o djupa dalar med mycket bra vägar (bättre än vi har här i dagsläget).

          En vacker slänt med mycket blommor. De blåfärgade buskarna var bara för vackra. Önskar att de kunde säljas som perenna här men knappast skulle de trivas.   På La Gomera är regnskogen subtropisk, vilket gör att den är långt ifrån så tät som regnskogen var i t.ex. Thailand men mycket intressant.

    
    Jag älskar att titta på växter lavar m.m. så nog måste det förevigas denna lava som var precis lika som den som finns här men mycket mycket mera välväxt.

    Kallar denna en skojig maskros eftersom den liknar en maskros men med en lång lång stam.

     En fin ståtlig blomma här, tyvärr har jag inget namn men den var planterad och växte mera lik en buske.    Många vackra blommor även längs våra promenad stråk  runt om Las Americas Los Cristianos, o Fanabé.

     Och vandrar man iväg till Mercadona för att handla istället för vid alla små turistaffärer, ja då kan man lyxa till det nån gång med en irish coffée som här ha,ha.

    Nu har vi återgått till vardagen och önskar bara att snödrivorna minskar snart men är också mycket glada åt den sol som strålat här i dag. En Glad Påsk önskar jag er alla och ha det så gott.


2 kommentarer:

Pettas sa...

La Gomera har vi ogjord men tanken finns att vi också ska ta oss dit någon dag. Jag har förstått att Kanarieöarna överlag har haft bättre väder än vad t.ex. Portugal och Spanien har haft. Mera sol och värme. Ljuvliga bilder visar du. Så vackra blommor!
Önskar dig en riktigt Glad Påsk!

Vform sa...

Fantastiskt ställe! Jag har inte varit där, men njuter av dina fina bilder!
Kände riktigt värmen ;)
Önskar dig en riktigt skön påsk! :)