söndag 17 juni 2018

Gamla hederliga symaskinen

      Tänker ännu på vilken lycka det var för mig att jag fick överta mors gamla symaskin trots att jag har två systrar och även en bror. Tydligen var inte systrarna så sugen på att sy så kanske passade den bäst till mig. Det där är många år sen nu men då fick den sig en omgång med olja och blev sen placerad vid vår sommarstuga. Tänkte att jag kanske nån gång har användning för den där och det har jag verkligen haft.

    Inte ofta men ändå. Nu har den stått stilla i två år igen så lite spännande när jag satte mig dit  för några dagar sen och se den fungerade precis som den skulle. Drog mig till minnes hur de satt och sydde kostymer o annat på liknande symaskiner i Bangkok så varför skulle inte jag kunna sy lite på dukar o annat vid villon om än jag har både el-symaskin o overlock hemma.

     Blåste ordentligt mest hela tiden så det blev att  jobba inomhus en hel del för mig, inget solande s.a.s.Det blev mest att sy lite och också ordna nya myggaller, det finns ju så massor med flugor detta år.

            Även getingarna verkar vara bra igång, "böllor" både i bastun och utedasset.

    I dag blev det en liten runda till ett par ställen på 240km loppis men vädret var för fint för att sitta i bilen någon längre tid så vi strandade hemma rätt snart.
    Hoppas ni alla njutit av denna varma söndag. Ha det så gott. Vi ses.
 

5 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Jag har faktiskt också haft en sådan symaskin. Jo jag sydde på den , men det var många år sedan. Vet inte var den tog vägen.Nu syr jag på en modern maskin. Det ligger i vår släkt att sy kan man säga. Min farfar var skräddare. Jag minns när han satt på bordet i sin skräddarverkstad och sydde. Jag fick ärva pendylen som hängde på väggen och hans jättestora skräddarsax. Fina minnen för mig.
Här har varit enormt varmt men nu har det övergått till lagomväder. Vi får se hur midsommar blir ???
Kram till dig från Eva

Pettas sa...

Jag har också en fullt fungerande gammal trampmaskin. Jag använder den inte för tillfället men kanske, kanske. Ljudet är så lättsamt och fint när det inte går på elektriska.
Ha det bra hälsar Karin på ett torrt Åland

Isa sa...

Hej, min trampmaskin blev inhandlad från Edsevö, vi tog bort maskinen och lade på en träskiva,och nu står den som ett bord på terassen...fint framför den vita gungan. Roligt att se alla fina blommor, och speciellt syrenen, den är ju helt underbar, hoppas den doftar också. Och att du blivit med båt...ha en riktigt skön midsommar. Fast jag tror att den regnar bort, så man får passa på då solen visar sej istället. Snart ska vi plantera skog...

الصفوة جروب sa...

هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

شركة المثالية لمكافحة الحشرات
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
______________________________________________________________________________________________________________
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

الصفوة جروب sa...

افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

شركة تنظيف بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف

______________________________________________________________________________________________________________________


شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف خزانات بالقطيف
شركة شفط بيارات بالقطيف