söndag 3 juni 2018

Blommor


Nu blommar den igen min fina, fina Syringa Vulgaris "Beauty  of moskov". Helt ljuvlig, går och tittar på den flera gånger varje dag.
     Varje år bjuder den på fler o fler blommor. Tvivlade nämligen på att den skulle gå här uppe när jag köpte den för tre år sen men ack så bra den verkar att ha det.

     Inköpta nya pelargoner eftersom de gamla fick mögel i källaren så de blev slängda mitt i vintern.

    Den lilla krukan med violer som blev inköpt rätt tidigt i vår trivs fortfarande bra och bjuder på sig. Visar kanske sin tacksamhet då den blir plockad rätt ofta och får lite näring vid varje bevattning.

     Väldigt varmt på morsdagen i år så rosorna fick stanna ute på trappan sen dess och har hållit sig i blom mycket bättre än inomhus. Även de har fått lite av det rosa pulvret vid varje bevattning.

     Ville testa gräs i kruka men blev inte helt nöjd med plaseringen av de olika växterna i krukan trots att jag själv står för det.
     Fyra fuksior som övervintrat i källaren är bra på gång. De är inte riktigt placerade på sina ställen än ifall det nalkas frost. Bäst att vara förberedd på detta.


     Perenn och sommarblomma. Frestades av de fina prästkragarna men visste inte var jag skulle sätta den så den hamnade i kruka tillsammans med "röda" tagetes. Tagetes som inköptes röda har blivit gula i slutändan men har röda knoppar på gång.

     Inte så varmt i dag så tror jag måste passa på att trycka några såna här så jag är säkerställd inför sommaren.Kommer att vara med på gammaldagstorget i år, trivs bra mycket bättre när det arrangeras på torget igen.

       Hej svejs till er alla och ha det gott. Vi ses.

5 kommentarer:

Vform sa...

Härliga, underbara blommor du har! Hoppas inte frosten tar dem :(
Jo, jag har nog anmält mig till J.stad! En nackdel med den marknaden nu är de små platserna! Jag måste ta två ... dubbelt så dyrt :/ Vet inte än hur det blir nå till Bennäs! Tomatkarnevalen är den 6-7.7 så dit ska mycket hantverk med!
Vill alltid vara mycket på gång den här årstiden ... har tavlor utställda i juli i biblioteket i Närpes, men de är på slutrakan nu! Man ska MÅST börja i januari ... men, men :)
Ha de bra så ses vi säkert nånstans nån gång! :)

Pettas sa...

Allt så vackert men din vita vackra Moskva-syren tar priset. Så vacker, så vacker.

Skaparglädje sa...

Så fint det blommar hos dig. Både i krukor och planterade träd.
EN härlig årstid nu.
Kram!

الصفوة جروب sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
الصفوة جروب sa...

شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للنظافة
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف