onsdag 6 november 2019

Bra eller dåligt att samla på grejer.

    Kunde säga att det är väl  både bra och dåligt, beror ju på vad man samlar. Mitt eget samlande rör sig varken om glas, porslin smycken eller sådant, mitt samlande rör sig om rent av skräp. Skräp i den bemärkelsen att man kan göra något av det, således återanvändning.  Det har alltid legat i min natur att tänka till vad jag kan göra av t.ex. en vacker trädrot eller dylikt.
 
   Nu har ju detta dalat lite för min egen del kanske med ålderns rätt men tack och lov har jag nu 5 barnbarn så där fortsätter mitt lilla samlande. En hel hylla med samlat "skräp" såsom, toarullar, korkar, glasspinnar, äggkartonger, gammal julpynt, bandstumpar och vem vet allt. Lite inhandlat såsom färgkartonger, lim, färgpennor, glitter och dylikt finns förstås också med.
         
Tro mej, alla barnen dras till denna hylla och pysselbord och jag njuter i fulla drag av att se barnen spela ut sin kreativitet.

  I detta lilla rum har vi således barnbarnens pysselhylla och ett gammat köksbord som deras pysselbord. Där ryms även mitt målarbord och min byrå med kort och målargrejer. Från att vart och ett av barnen börjat pyssla där har jag förmanat att aldrig gå och röra mina målargrejer eller annat på mitt skrivbord. Det har fungerat till hundra procent, kan inte minnas att det hänt en enda gång att de gjort något vid mitt bord. Däremot har de någon gång frågat lov att få låna något.

        När sönerna flög ur boet funderade jag allvarligt på att göra detta rum till ett vackert gästrum men ack så glad jag är att det blev ett pysselrum när barnbarnen kom. Inget fint där inte men väl så användbart.
       Skall nu själv sätta mig vid skrivbordet och färdigställa mina handmålade ljus som lämnade på hälft för några dagar sen. I morgon är jag hela dagen vid Hantverkarboden så ni vänner som är nära, välkommen in om ni har vägarna förbi. Önskar er en skön kväll i stugvärmen nu när kölden börjar bita lite utomhus. Vi ses.


4 kommentarer:

Vform sa...

Känner igen fenomenet!
... den som spar han har! :)

Mina fotostunder sa...

Jo visst har man samlat under åren och tänkt att de kan jag göra till något annat!
Så häftigt med pysselrum och att barnbarnen gillar det!
Ha det bra!

Skaparglädje sa...

Du har fantastisk bra ordning på dina samlade prylar.
Trevlig Helg!

Ulla Lindström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.