lördag 23 maj 2020

Vackra Storsand

    Fredag o lördag lovades rätt fint o varmt väder vilket gjorde att vi bestämde oss för att gå någon vandringsled vi inte gått tidigare. Många tips på nätet nu  men eftersom vi var intresserad att testa bo i vår husbil så valde vi Storsand leden där vi kunde övernatta invid havet och den var ju inte för långt bort heller för den delen.
   Helt klokt val verkade det som för när vi kom dit fredag eftermiddag så var det ett otroligt lungt o fint väder, helt över våra förväntningar.
    Kunde inte slita oss från havstranden  där t.o,m. några barn lekte och vandrade barfota i vattnet. Nästan så man inte trodde sina ögon.
     Trots att det blev sen kväll där vid stranden så gick det inte att slita sig därifrån förrän solen gick ner ca 23.00.
                                                           Alldeles makalöst vackert.

   
    Vandringen den gick av stapeln således i dag. Det blev 5 km länken i vacker och lätt skogsterräng enligt mitt tycke.    Ingen lång vandring precis men bra att sträcka på ryggen när tillfälle gavs. Här var grillplats och på annat ställe fanns bord med bänkar.
                         Sista etappen gick en bra bit längs med den långa stranden.

         Här kan man ju faktiskt undra hur ett träd kan växa och vara grön med rötterna i vädret.

                       Sandig och karg natur som gränsar till parkeringen men även till havet.

     Kabbelekan, inte visste jag att den även gillade saltvatten eller gör den? Tänker att den skulle ju annars dö eftersom den växte på stranden.

     Skön helg till er alla. Vi ses.

4 kommentarer:

Mina fotostunder sa...

Åh underbara Storsand, där var vi varje sommar och bada på 70 - 80 -talet.
Passa ju perfekt för barnen med sin långa grunda sandstrand.
Så fint ni fick det där!

Evas Pyssel sa...

Vilka fantastiska bilder från stranden.Och solnedgången,och vattnet. Ni valde verkligen en magisk plats. Att vandra blir nog sommarens semestergrej. Och visst finns det fina vandringsleder i hela landet. När jag jobbade gick vi varje år i slutet av maj en vandring med alla elever på lågstadiet. Det var fantastiskt och så nyttigt för barnen att uppleva naturen på nära håll. Målet var en gård där man har fritids sommartid. Där blev det lek och på kvällen
grillning med föräldrarna på besök. Sånt här minns man med glädje.
Ha det fint önskar Eva

Aqur Printing Jakarta sa...

The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Cetak Buku Murah wish you deign to visit my website, thank you :)

Pettas sa...

Makalöst är nog bara förnamnet! Tack för ljuvliga bilder!