onsdag 10 september 2014

Ljuvliga september

         Ni har väl inte sett svampar här på min blogg tidigare eller? Eftersom de bjuder på sig nu på hösten lika mycket som blommorna bjuder på sig om sommaren så kan jag bara inte låta bli att fotografera en och annan.

     Senaste helg var vi vid sommarstugan med helt ljuvligt väder.  Vi skulle ta ner ett par träd men det ljuvliga vädret drog i oss och manade till att njuta på bryggan. Ett träd o lite sly kom i alla fall ner så något blev ju gjort.

    Där var så vackra svampar och nog verkar något levande  äta på dem efter vad det ser ut här nedan.


                        Klematisen väldigt vacker trots att den är utblommad för längesen.

                                                       Höstig bild från vår ena brygga.
                                        Solnedgång från samma brygga men mot andra hållet.

                                                     Även månen bjöd på sitt allra bästa.


      Hemma är det bara några pippivantar på gång mellan äppel o lingonkokning och allt annat. Sen ska ni veta att här i huset finns det en som är enormt "snål" på kåldolmar så varje höst gör jag en omgång. I går blev det gjort på 2kg malet kött. Inte särskilt njutbart att göra dom men det går an en gång om året.

    Tack snälla ni för att ni orkar besöka min blogg. Jag vet ju att det blivit väldigt sporadiskt med inlägg denna sommar eftersom jag inte lika gärna sitter vid datorn på sommaren som på vintern. På sommaren är det som om vi skall hinna så mycket och på vintern sitter vi alla i våra kojor.  Just nu tänker jag i alla fall ta mig en promenad bland alla vackra höstfärger så ha det så gott alla ni där ute i bloggvärlden. Vi ses igen en annan dag.6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina svampbilder och övriga också! Vantarna är jättefina!

Vform sa...

Håller med ... sköna september!
Bara lite 'onödig' dimma som kommer till kvällarna! Annars härliga dagar :)
Fina bilder!
Kram söderifrån ;)

Janne i Fagerlia sa...

Fine bilder fra naturen. Jeg tenker akkurat som deg, når det er sommer eller fin høst kan man ikke sitte inne bak en datamaskin. Her må man nyte de fine dagene utendørs :)

Evas Pyssel sa...

Vilka vackra bilder du visar och vilka läckra vantar. Skulle kunna tänka mig att sticka sådana även om jag inte gillar tummarna.
Kram Eva

Fjällripan sa...

Jättefina bilder på både solnedgången, månskenet och svamparna :)) Å vantarna är jättefina!

Snäckskalsdalen. sa...

Svampbilder är roliga att titta på, det finns så många härliga svampar! Den fjälliga var fin också, förutom den röda då förstås.
Vilka goa vantar!
Och vackra bilder!
Agneta kram