söndag 23 november 2014

Hjärtekransar och virkade stjärnor

 De röda kransarna som kom till här hastigt och lustigt blev nästan favoriten bland alla mina kransar. Alltså det är jag själv som började gilla dom.  Känns faktiskt som om julen är enda gången när jag kan ha rött, varför vet jag inte.

        Det var så att en kund vid Hantverkarboden ville ha en röd krans som hon skulle sända bort så jag tänkte att det skall väl gå an. Nu tar tar det ju  mycket tid att bara göra en st oberoende av vad det än är så jag klippte till tre st som blev utsmyckad med olika spetsar och jag gillar dem alla.

                                      Den vita eller grå kransen i linne passar förstås året om.

              Nu är även en liten hög med snöflingor stärkta och allt så det börjar ta sig. Snöflingor är så roliga att virka. Om man virkar fler åt gången med samma mönster så redan när man virkat ett par så minns man det och behöver inte tänka så mycket. De är ju också ett litet handrabete som passar att ta med lite överallt.

    Inte mycket som hänt här i dag. En kort promenad och sen lite hantverk och ja faktiskt inte så¨mycket mera som går att påvisa. Således en ganska "lat"dag men så skall det ju också vara.
I morgon lovas snö och det har jag faktiskt inget emot. Jag njuter i fulla drag när det snöar men undviker att säga det till mannen som inte gillar att skotta snö,Ha,ha.
    Ha det så gott, vi ses.

8 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Vackra dina hjärtekransar ,gjorde en naturell krans ikväll men bloggen vill inte ta emot bilder ikväll får väl försöka på nytt .kram nette

Anita;s Hobbyhörna sa...

Jättegulliga kransar. Hur binder du ihop den?Kram Anita.2306

Isa sa...

Såg ju genast dina flingor och att du stärkt dem...och undrar vad du använder då du stärker? Jag har provat många olika men jag är ju inte helt nöjd. Mest gillar jag nog Vileda stärkelse, men kanske det finns nåt annat också.Att stärka med socker blev för klibbigt, och de där mjölen vet jag nu inte riktigt...Har du provat nåt som textilförstärkare, var får man det ifrån?

Hantverkarglädje sa...

Jag har stärkt med potatis mjöl men du Isa, jag har skickat ett e-mail till dig.

Evas Pyssel sa...

Så läcker din hjärtekrans är och stjärnorna också. För något år sedan virkade jag sådana till vårt uterum. Jag hängde dem på olika nivåer och det blev som snöflingor som singlade ner. Sittlappen jag gjorde blev jag verkligen nöjd med. Jag har inte tovat i tvättmaskinen förut, men det kommer att bli fler gånger.
Ha en fin första advent .
Kram Eva

Janne i Fagerlia sa...

Flotte hjertekranser du har laget!

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka helt ljuvliga hjärtekransar! Och att ha med virkning är ett bra sätt att fördriva väntetider med, det brukar jag också ta med. Dina stjärnor är så fina!
Agneta kram

Unknown sa...

Var finns mönstren till virkade stjärnor