lördag 21 januari 2017

Mina vackraste blommor.

     Jag bara älskar orkidéer. Tacksammare växt kan man leta efter. Alla dessa tre som jag visar här har blommat flera gånger om och just nu ser de ut så här.
   Vet faktiskt inte någon annan växt som kräver så lite omvårdnad som orkidéerna men det vet jag att när jag mot sommaren ger dem näring en gång varannan vecka då kommer knopparna snabbt. Ingen näring har dessa fått sen i våras och ändå har de just börjat blomma.

     Måste faktiskt bjuda till att någon gång köpa mig en annan blommande växt för att få lite variation på bordet men alltid är det någon orkidé som blommar.
      Orkidéer passar mig perfekt nuförtiden då jag inte är så noga med skötseln. För många år sen var jag lite en hejare på att pyssla om blommor men detta är nog som bortblåst numera, dessutom har antalet växter minskat regält hos oss både ute och inne.
     Annars så är min sysslesättning i dag det här. Eftersom jag kallar mig hantverkare i liten bemärkelse så gör jag mina etiketter själv. Jag har knåpat o pysslat på datorn för att få till det jag ville ha inom ramen. Skrivit sen ut på etikettpapper. Etikettpapper med så små etiketter finns inte att fås så jag har helpapper och klipper sen ut. De grå lapparna klipper jag och sen stansar hål så visst är det en hel del jobb för ingenting men när man inte skall ha massvis så går detta helt bra. Jag rekommenderar detta gärna till andra "små" hantverkare eftersom köparen gärna vill se vem tillverkaren är.

      Nu blir det en promenad med taggarna ut under skorna. Solen skiner så det blir bra. Ha det gott, vi ses här en annan dag.

6 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Otroligt vackra orkideér.
Fina etiketter du gjort, mycket pyssel, men jag älskar också sånt.
Jag dricker kaffe nu sedan ska jag ut på hundpromenad. På med broddarna igen.
Kram!

annika sa...

Så fina dina orkidéer du har. De är verkligen lättskötta.
Jag gillar dina handgjorda etiketter. Vilket jobb du lägger ner!
Tur att du har taggar under skorna då det är isigt.

Trevlig helg
//annika

Rantamor sa...

Ha fina dagar du...

Janne i Fagerlia sa...

Flotte orkideer du viser oss. Har noen eksemplarer i vinduskarmen jeg også. Koselig med selvlagede etiketter.

Bibbis blandning sa...

Jag är fylld av beundran för dina orkidéer. Själv har jag lyckats ta död på varenda sådan jag fått under åren. Jag är inte alls bra på att hantera blommor.
Dina etiketter var toppenfina. Det är värt pysslet att få så fina etiketter att fästa på sina alster. Heja dig!

Evas Pyssel sa...

Så vackra orkide´er du har. Jag är ingen specialist på sådana men ibland blommar de om och överraskar mig. Jag har varit i en orkide´trädgård utomlands en gång och minns hur varmt och fuktigt där var. Jag tror vi har för torrt i vårt hus.
Så bra med etiketter. Just nu klipper jag etiketter av mjölkpaket. Behöver många när jag ska så tomatfröerna.
Ha det gott. Kram Eva