torsdag 12 juli 2018

Åter igen målade ljus

    Någon kanske undrar om jag redan tänker på julen nu men nej det gör jag egentligen inte. Tro Hopp o Kärlek symbolerna är ju så viktiga i Jakobstad vid julen ja men även andra tider. Särskilt när det är semestertider och turister anländer till Jakobstad eller någon härifrån reser iväg för att hälsa på släkten.
    Som många vet så gör jag ju dukar, pannlappar, bröddukar, handdukar o dynvar med  Tro Hopp o Kärlek men nu testade jag även på ljus och det går väl också an.  Vet inte om jag själv skulle välja dom röda eller svarta. De svarta blev nog mera till kanske när jag tänkte på modefärgerna i inredningar som ofta är vit, grå eller svart.
    Några ljus med blommor hann jag även med men det är också allt just nu. Ni vet, pensionärer brukar ha bråttom.
   Ljusen är nu på väg till Hantverkarboden där de andra Tro Hopp o Kärlek grejerna finns.

   Gubben o jag plockade 13 l jordgubbar i kväll och även de skulle tas om hand men nu är det klart. Något så när nöjd med mängden men ack kvaliteten. De är för hårda eftersom de tvingats växa under denna torra period.

    Njuter av värmen men nu behövs nog siestan även här.
Minstingen har varit här några dagar så det har blivit att svara på massor med frågor, mycket trevligt. De andra barnbarnen kom i dag och frågade om de får plocka lite jordgubbar och visst fick dom det. Känns rätt bra att kunna bjuda dem på det sommarnöjet.
     Kl är nästan mitt i natten så jag säger hej svejs till er alla. Vi ses.

Inga kommentarer: