fredag 19 november 2021

Vetedynor och annat tidsfördriv

       Långt från senaste inlägg nu känns det som men ibland blir det bara så. Gillar nämligen inte de där orden "jag hinner inte" eftersom vi alla har lika mycket tid att spendera och förstås prioritera. Särskilt som pensionär har vi ju möjligheten att prioritera och jag tycker jag prioriterat så rätt "ha, ha,"då jag varit på hantverksmässa, haft barnbarn, sytt vetedynor och traskat på för motionen.

    Vetedynorna börjar jag med att trycka fjärilen på tyget för att få dem en aning vackra också.  Det blir två modeller en längre och en mindre.

    Att jag kom till skott med dem nu är nog att jag skall på marknad vid Juthbacka i Nykarleby på söndag. Min endaste julmarknad numera eftersom de allra flesta är utomhus och passar inte mig mera.

     Sen finns ju mina vetedynor också vid hantverkarboden i Jakobstad. Ibland har vi ju ont här och där och då kommer ju vetedynan väl till pass. Mina egna kommer till användning varje kväll eftersom de lättar på spända muskler och således minskar värkmedicin. 


     Lite krassliga gossar har förgyllt tiden några dagar men som ni ser inte så värst krassliga.


     Minstingen som kikar på en gråsparv som flög i fönstret och sitter helt stilla på verandan för att hämta sig. 

    
Förra helgen var vi till hantverksmässan i Tammerfors. Som jag njöt då jag äntligen fick njuta av vad alla andra gjort och även botanisera i allt material. Vi var två par och övernattade med husbilarna vid Ideapark. Till mässan åkte vi redan innan de öppnade och vi fick parkering nära hallarna. Aldrig har jag känt mig så avslappnad på denna mässa för det brukar alltid vara bråttom de fem timmar bussen  stanna där. Denna gång gick vi några timmar, tog lång avslappning o kaffepaus i husbilen och sen gick någon timme till. Åkte hem först nästa dag så det blev en riktig minisemester. Mässan sätter verkligen igång energiknölarna hos mig tycker jag.

Fredag eftermiddag nu och jag skall ta mig för att göra ett par lovikkavantar klara. Skön helg till er alla, Är någon av er till Juthbackamarknaden så kom gärna och säg hej. Vi ses. 

2 kommentarer:

chanee sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
bossanova.1123@gmail.com sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.