fredag 17 september 2010

Lappteknik

I kväll hade jag tänkt att se en film i TV för en gångs skull men den var nog inget videre så jag valde att göra ett inlägg här igen.
Egentligen kunde man nog bara köpa TV-licens för vintermånaderna för apparaten står ju orörd sommarhalvåret men icke sa Nicke det går ju inte.
Nå, hur som haver så kommer jag i detta inlägg att visa några alster gjorda i lappteknik som fanns med i våras på MI utställningen. Vet ej vem som gjort dem men det gör väl inget, de är lika fina ändå.

Den här gardinkappan blev jag väldigt fötjust i själv.
När man tittar närmare på mönstret så är det ju ganska enkelt, det är ju hur färgerna är plaserade som gör mönstret.
Väggbonad
Avlång duk.
Det finns ju lapptekniksmönster hur mycket som helst men ofta är det ju hur färgerna passas in som gör största delen av helheten.
För några år sen gjorde jag själv en hel del i lappteknik, bl.a. flera täcken men eftersom jag är en mångsysslare så skiftar mitt intresse från det ena till det andra.
Ha en skön helg

3 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Lappteknik är jättefint och visst är det färgerna som gör dom så olika! Väntar på att få se dina egna täcken!
Ha en bra dag!

Bea sa...

Hej!
Åh..så vacker gardinkappa!
Precis som du skriver, skiftar intressen för handarbete och lappteknik var en liten passion ett tag för mig, man kunde knappt går förbi en tygaffär utan att köpa lappar :)
Många täcken blev det och lite annat.
Må gott! /Bea

Ulla-Bella sa...

Den gardinkappen var flott - dette er jo kunst:) Må si lappeteknikken har gått noen skritt videre siden jeg holdt på med det for lenge siden:)