måndag 27 september 2010

Tranbär

I går var det en friluftsdag för vår del. Varje år är vi en dag på hösten med ett annat par på mossen för att plocka tranbär.
Vi behöver inga massor men lite åstadkommer vi alltid. De är nog svårare än lingon att plocka för om det finns endast liten mängd så måste man nästan plocka ett o ett för de finns ju riktigt in i mossen.
Våtare än vanligt var det också så det var inte lätt för mig som kryper på marken när jag plockar bär men det finns ju "galonbyxor". (ser nästan ut som ett spöke) men skam den som ger sig.
Här ser ni att de liknar lingon och smakar nästan ännu surare så inte behöver man mycket av dem.
Här är bärplockarna.

Sist den vackra lavan som trivs så förskräckligt när det är vått där ute.
Vi ses. Ha det så bra.

5 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Att plocka tranbär hör kanske inte till den vanligaste sysselsättningen. Jag har aldrig gjort det, men tycker däremot mycket om att dricka tranbärsjuice "Karpalo". Fint dokumenterat! :o)

Creative Momone sa...

Vi har en liten mosse bakom huset, måste nog kila dit nu före nån annan tar bären. ;)
De är goda, sura men nyttiga.
Marianne

Nette Cecilia sa...

Jättegott med tranbär min pappa brukar plocka åt mig men han håller på med lingonplockandet ännu,han har snart plockat 500kg .Fina bärbilder,kram Nette

Bea sa...

Tranbär har även vi plockat som är både nyttiga och vackra. Verkligen svårplockade men det finns relativt gott om dom i år, men det blir kallt om både fingrar och tår.
Må gott! /Bea

Janne i Fagerlia sa...

Dette er en bærsort som ikke vokser her hvor jeg bor. Tror ikke jeg har smakt dem heller. Men jeg elsker å plukke bær, så dette skulle jeg gjerne ha prøvd.