tisdag 1 februari 2011

Duk från 40-talet

För ett par dagar sen tänkte jag "ansa" några gulnade vita broderade saker som finns i min ego. Sagt och gjort, jag blötlade dessa i Bil Luvil för att få dem vita igen. Visst fick jag dem vita men sen när de skulle strykas då höll inte det sköra tyget i just den som jag gillade mest. Visserligen är de ju inte i användning men ändå.
Vad skulle jag nu göra. Inte är en duk med hål på något värt så jag tänkte då återanvända den till något. Två av hörnen fick smycka några gratulationskort och dom andra två skall jag kanske fixa till på nån kudde.På det ena kortet ser ni två svanar som är gjord av langettsömmen som fanns runt duken. Eller heter det förresten langettsöm?

Det var så otroligt roligt att laga kort så det blev många fler och ännu mer lär det bli. Bäst att fylla på ett och annat just när det känns som roligast.
Kanske är det solskenet som står för energin just nu för vi har haft en väldligt fin dag här i dag. Må så gott alla besökare. Vi ses.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Så fina korten blev ,kramis Nette

Ulla-Bella sa...

Dette var flott gjenbruk av den ødelagte duken:)

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken strålande idé att kunna använda den fina dukten på ett så kreativt sätt, jag är våldsamt imponerad.
Och visst heter det väl langettsöm?! Jo, det tror jag allt.
Hoppas du har sol idag också, den tittar fram hos oss nu! Och jag ser allt damm och elände.....

Agneta kram

Bea sa...

Du är verkligen kreativ och fint blev det av duken, men lite synd att duken inte höll tvätten.
Ha det gott! /Bea

Vit som snö sa...

Hej! Så trist att det gick hål i duken! Men en fantastiskt kreativ idé av dej att göra kort av dom fina broderierna!!! Återanvändning på det bästa sätt! Snyggt!
Tack snälla för titten och din kommentar hos mej!! Vad glad jag blir:) Jaa, den där kullerstensuteplatsen...den blev till i sensomras så jag längtar ju verkligen till årets sommar då den får växa till sej med grönskan omkring:)Jag la ner måååånga timmar på den och fick bra biceps på kuppen;) Jag gräver bort grässvålen ett par dm djupt, lägger markduk underst, sen liiite grövre stenmjöl, kanske det du kallar stenkross?! Det packar jag hårt iallafall och sen tar jag fint stenmjöl som jag packar litegrann och så har jag gummiklubban och bankar ner stenarna.... Över stenarna häller jag sen mer av av stenmjöl, vattnar och sopar... man får sopa bort så mycket man vill sen, beroende på hur mycket man vill att stenarna ska synas... Jag har en till uteplats som jag gjort på samma sätt och den blir bara vackrare med åren:) Det blir lite mossa som växer fram i stenmjölet... Och det har aldrig rört sej heller:) Jag bor ju långt norrut i Sverige så vår och sommar dröjer ett tag till... men åhhhh vad jag längtar:)
Ha det gott! Kram Cilla