tisdag 8 februari 2011

Hardanger

Till först skall jag tacka för era val av vilket kort som föll er i smaken. Det var bara intressant att se hur olika vi väljer. Själv trodde jag att jag skulle bli ensam om att välja den bladfällande blomman men se det var jag inte. Att välja kort beror helt på till vilken person man tänker ge det men min egen favorit var alltså tredje kortet uppifrån och tredje på kortet.
En gång i tiden, skall vi säga för rätt länge sen så var det ganska pop att sy hardangersöm. Det må jag säga att det var ett handarbete som var väldigt roligt och intressant att hålla på med. Jag gillade verkligen det i min ungdom och även så min mor så här finns några dukar till påseende som visserligen inte är i användning men i gott förvar.Tränderna med handarbete och hantverk ändrar ju också hela tiden precis som allt annat. Nu är det ju till stor del stickat och virkat som gäller men vi får se hur det ser ut efter några år. Jag är ganska säker på att även hardangersömmen även blir brukbar igen nångång.
Ha en skön dag alla ni här i bloggvärlden. Vi ses.

8 kommentarer:

Bea sa...

Precis som du skriver, allt är föränderligt och trenderna ändrar och kanske kommer hardangersömnad igen nångång - vem vet?
Vackra dukar trots allt, men jag har sytt endast en liten, i min grönaste ungdom :)
Ha en fin dag! /Bea

Ulla-Bella sa...

Dette er kjempeflott håndarbeid.

Vform sa...

Hej!
Jovisst minns vi dom dukarna!
Du har så många och fina är dom allihopa.
Mest var det syster som gillade att sy ... ;)
Men någon har jag nog kvar!
Njut av kvällen!

Lyckoslanten sa...

Så fina kort i förra inlägget! Hardanger är bekant för mig, men det var mer i mode för min storasyster. Fina dukar du visar!
Ha det bra mitt i veckan! ♥

Nette Cecilia sa...

Jag tycker att hardanger är det vackraste som finns ,fina dukar.Mitt huvud är för trött att tänka på bilder justnu ,Nette

Stubbetufsa sa...

Brukt hardangersøm er dyrt å kjøpe, så det er fortsatt verdsatt høyt, men det er færre som vil sy! Jeg har to hardangerduker, de brukes bare til jul og annet fint selskap.

Grinden på glänt sa...

Va roligt att ni båda gillade det när det begav sig, ett gemensamt intresse alltså! Ni far väl iväg snart? Lycklig resa!! Å ha det så skönt!

Black Iris sa...

Javisst är det så. För bara några år sen fick jag ofta höra att inte kunde man ha virkade dukar inte men det har jag alltid haft.
Nu vill både den ena och andra att jag ska virka olika saker till dem.
Den här vackra hardangersömmen kommer säkert snart tillbaka.

Kram Maidi