söndag 2 oktober 2011

Ut i naturen

I dag hade vi tänkt oss ut till en mosse för att plocka tranbär. Det har liksom blivit en sed för oss och min mans systerfamilj att varje år i månadsskiftet september-oktober ge oss iväg för att plocka de eftertraktade bären. Dessutom brukar det ju även vara en trevlig utflykt med piknik, prat o glada skratt.
Tyvärr är det i år alldeles för blött på mossen med allt vatten som kommit så vi fick helt enkelt låta bli att ta oss dit.
Istället gick bara jag och min man till en annan mosse bara för njutbarhetens skull. Här ser ni rikligt med vatten och jag har alldrig sett vatten tidigare på denna utdikade mosse. Några tranbär väntade jag mig inte alls där så endast en halv liter blev det, årets smakprov s.a.s. Det blev 2 små burkar med gelé, gott vill jag säga.
Lite höstfärger fanns visst men inte mycket.
Krokig tall som blivit rak i ryggen till sist, nästan så jag känner igen mig själv i den.
Ifall någon tror att denna lava fått sig ett stänk av röd målfärg så har ni fel. Så här vacker är den i sig själv bara det regnat tillräckligt.
På hemvägen fanns en tjäder som inte ville flyga iväg trots att vi kom med bilen. Inte särkilt bra bild här eftersom den är zoomad en bra bit. Till sist sprang den in i skogen så jag vet inte om det var något fel på den, lite ovanligt i alla fall.

Hantverksmässan i Seinäjoki var visst ok men lite trött blir man på alla montrar där det säljs material. Sådant blir lätt tårta på tårta.
En del nyheter i hantverksväg finns det ju alltid, såsom några smidesalster som jag blev helförtjust i. Den smeden hade lite ovanligare och helt fantastisk design.

Nu lär det bli TV, nalletillverkning och soffan för min del. Ha det så gott, vi ses.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Vackra bilder från mossen o kul med tjädern ,kramis Nette

Black Iris sa...

Synd att du inte fick mer Tranbär men du fick ju se Tjädern i alla fall.
Fina skogsbilder fick du också..

Kram Maidi

Ulla-Bella sa...

Flotte naturbilder fikk du i alle fall tatt:)

Lyckoslanten sa...

Fin tradition ni brukar ha med tranbärsplockningen och nu blev det ju en upplevelse i alla fall fas mossen var våt.
Jaså, det var hantverksmässa nu. Jag brukar åka på den, men är nöjd med min Tammerforsresa.
Ha det gott! ♥

Snäckskalsdalen. sa...

Tranbär är jag fascinerad av! Dom är så vackra och jag brukar alltid köpa en liten påse att dekorera med. Men att plocka i naturen tror jag inte går här, men det hade varit trevligt.
Agnetakram