söndag 27 november 2011

Är der första advent?

Jag hoppas ni alla fått njuta fullt ut av lilla jul och första advent. Jag har också trivts gott här i röran trots att man hos oss kan undra om det verkligen är första advent i dag men tittar man i almanackan så är det nog så. Köket är på god väg att ordna upp sig men ännu väntar vi på några kökslådor. Eftersom herrn här i huset gör det allra mesta själv och har bara kvällstunder och helg att tillgå så tar nog allt sin lilla tid.
Det går ju att fira lilla jul på flera sett. Det blev inget pyntande här inte i år men nog god mat och så fick jag ju agera tomten som kastar in paket till lillflickan.
Hon var annars hit på besök på dagen och hoppade jämnfota när hon berättade att hon skulle få öppna första luckan på kalendern och sen skulle hon nog få något paket av tomten. Härliga unge, vad enkla saker de kan gädja sig något enormt åt.
Fjolårets julfönster såg ut så här och ännu har jag inte ens gardinen uppe men det kommer, det kommer, var så säker.

På onsdag kväll är det marknad vid Aspegrens och jag tänker mig dit förutsatt att jag hinner göra det jag tänkt mig. Varför skriver jag hinner o hinner, jag tål nog inte det ordet. Nej man kan nog ändå inte hinna med allt man vill så kanske man ändå skulle försöka vilja lite mindre i stället.
Vi kan väl så här i adventstider önska oss lite snö på marken för nog är ju en vit jul det allra härligaste. Ha det så gott. Vi ses igen.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Nu har vi vitt på marken ,det snöar nu ,trevlig fortsättning på stöket ,Nette

Annelis hantverk sa...

Vackert julfönster och julmarknader är ju trevliga! Blötsnö fick vi i kväll men den regnar säkert bort.
Ha det bra!

annika sa...

Här är inte tillstymmelse av snö och skönt är det. Så din gubbe ska fixa allt själv! Då är vi i samma båt...bra är det men tid tar det :)

Jag tänker också på ordet hinner... Man får tänka att nu är det som det är och jag gör så gott jag kan.

Kram
annika

Snäckskalsdalen. sa...

Så fint du har gjort det och ja, jag önskar snö. Nu vill jag inte ha mer storm och regn!
Agneta kram

Lisbet sa...

Jag använder ordet hinner alltför ofta jag också. Borde hoppa över det. Hm. Vi gör det vi gör. Snart har du ditt vackra julfönster på plats igen! Länge till jul ännu.

Ha en fin självständighetsdag!