söndag 20 november 2011

Rimfrost

En vacker dag med rimfrost och is på vattenpölarna men med solen lågt bakom trädstammarna det var vad lilltjejen och jag fick njuta av idag i skogen. Vi skulle hämta lite enris att göra kransar av men se det fann vi inget så det blev endast lite kottar,kvistar och mossa till lilltjejen och ett evigt fotande för min del. Trevligt det också så här får ni ta del av några bilder.


Som jag tidigare skrev om så var jag till Tammerforsmässan på fredagen. Lika intressant som tidigare för där finns vanligen alltid någon nyhet. Vad jag la märke till fanns flera stycken med järntrådsarbeten som jag ej tidigare sett. Mera också av kläddesign men konstigt nog så är det alltid flera som har så gott som lika design och även med samma tyger.
Vid montrarna där det såldes garn var det hela tiden propp fullt med kunder,detta bevisar hur trädnigt det är med stickade plagg och assessoarer just nu. Annars är ju denna mässa så enormt stor så man varken orkar eller hinner ta in allt.
Fredagen blev således en mycket trevlig dag då bussen dessutom var full med likasinnade damer som ventilerade alla möjliga tekniker, material och dittan o dattan.

På lördagen hann jag med en snabbvisit till hantverkarmarknaden vid Sportis (Sursik). Tyvärr verkar den marknaden att mista sin glans eftersom dit kommit en hel del föreningar som säljer lotter och kakor. Ännu värre är att det tillkommit godisförsäljare och lite annat krims krams. Således förstår man att där var mycket mindre folk.
Eftersom det är en idrottsförening som numera ordnar det hela så gissar jag att det är pengarna som gäller och inte hantverken. Tyvärr är det nog så att vi som besöker en hantverkarmarknad så far dit just för det och inget annat. Tråkigt för säljarna som betalade ett ordentligt pris för platsen.
Träffade V-form och Annelis hantverk och det var trevligt att även se bloggvänner.

Önskar er alla en trevlig vecka med kanske lite pepparkaksbak och annat. Här hos oss blir en liten krokig tall klädd full med ledlampor från lillajul då det är den mörkaste tiden.
Ha det så bra, vi ses.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Så fina frostbilder,synd att marknader ska förstöras med krimskramsförsälning ,dom tar död på sig själva på det viset.Orkade inte fara till Tammerfors pga mitt dåliga knä ,kramis ,Nette

Lyckoslanten sa...

Jag skulle gärna ha åkt till Tammerfors med ett sådant gäng! Fina rimfrostbilder! ♥

Veronica sa...

Vackra bilder! Jag hade helt glömt att det var marknad vid Sportis, men skulle ändå inte ha hunnit in dit. Tar det på nytt nästa år. :)

Janne i Fagerlia sa...

Rimfrost er vakkert, og vakre er også dine bilder. Jeg har observert det samme som deg på markeder og messer. Mye likt både innen søm og andre håndverksprodukter. Det er nok snakk om trender og mote innen håndverksverdenen også.

Linneskåpslycka sa...

Kul att du vill vara med i vår utlottning:)
Önskar dig lycka till;)

Fina frostiga bilder du visar,man vill ha lite snö nu så det blir lite ljusare:)

Ha en fin dag.
Kram