söndag 13 november 2011

Vackra och användbara leksaker

Några leksaker till julklappssäcken?
Bläddrade i mappen med olika hantverk och fick syn på bilden med den vackra docksängen. Således några idèer på slitstarka leksaker när julklappstider småningom nalkas. Inte helt lätt för mor och farföräldrar att hitta intressanta och bra leksaker till de första barnbarnen när det vanligen är länge sen man införskaffade leksaker till sina egna barn.
Denna docksäng har mitt eget barnbarn redan tidigare fått. Den är en riktig prinsessäng med silverkrona på gaveln och målad i metallik rosa färg, dessutom snickrad av en artesan.
Nallen är handgjord i linnetyg med smala armar o ben, lätt att greppa för mindre barn. Även passande som inredningsnalle.Bilen är i omålad trä och helt stabil, inga spikar.
Svamppallen måste bara vara en väldigt omtyckt grej eftersom den funnits med rätt länge och fortfarande går att sälja.
Ifall någon undrar så finns de här leksakerna passande både för flickor, pojkar och även mindre barn till försäljning vid Hantverkarboden i Jakobstad.

Farsdagen är till ända. Den firades här med kaffe och dopp i ett "urblåst" kök. Vår köksrenovering är inne i det mest kritiska skedet när vattnet är avstängt till disken så det är bara att under några dagar diska i plastbaljor och maten blir det allra enklaste. Allt går ju för sig när det inte varar för evigt.

Hoppas ni alla haft en givande dag oberoende vad ni sysslat med. Ha det så gott, vi ses igen en annan dag.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Bra leksaker som står sig i många generationer.,kram Nette

Veronica sa...

Lilltösen är så nöjd med docksängen, var både Stor-Hedda och Babydockan passar att sova tillsammans.

Annelis hantverk sa...

Härligt att det finns såna fina leksaker för visst är dom bra, tål det ena och det andra och speciellt bilar som far fram med hög hastighet.
Ha en fin dag!

Skogslyckan sa...

Bra rejäla saker som tål barnens vilda lekar, och håller i generationer. I helgen plockade jag fram mina barns Brio järnväg till mitt barnbarn, det är som nytt och tidlöst. Tack för gulliga ord på min blogg! Kul att kunna inspirera...
Kram Pia

Snäckskalsdalen. sa...

Gillar dom leksakerna, träleksaker är så härliga och färgerna så fina. I år får det nog bli ett par sådana där Brio taxar, hade jag tänkt, ända tills jag fick se dina fina förslag.
Agneta kram