måndag 17 september 2012

Helgens händelser

    Lördag hade lovats uppehåll så vi åkte till sommarstugan för att få ordnat med veden som kom när några träd fälldes. Blåsligt men vackert blev det på eftermiddagen, vi hade lä på nord-östra sidan så det var ok.
   Som ni ser blev vi välkomnad av krassen som stod i sin bästa skrud, dock hälften kortare än vad den var förra året.


   Det första var att tända brasan som sedan skulle värma vår mat. Trevligt att någongång få använda grillen som finns på den sidan.
    Sen var det ju vedhuggning som gällde men även att dra bort riset som till största delen föll  på min lott. Tänk hur nöjd man känner sig när något sådant blir gjort och dessutom hur behagligt trött man är, frånsett värken här och där.
    Enkelt att ha både potatis, grönsaker och älgkött från gårdagens middag, bara att slänga i formen och värma. Måste vara uteluften eller är det månne hungern som gör det mesta så välsmakande när man äter ute i det fria.
   Så till södagen när lillflickan var hos oss. Vi åkte till Bergö (i Pedersöre) för att gå en liten länk och ha piknik ute tänkte vi. Där fanns flera olika längder på stigarna och vi tog den första där det var målat rött som märke på träden. Vi trodde att stigen skulle dela upp sig sen i kortare och längre men vi gick och gick och till slut var vi tvungna att vända för vi förstod att detta var en längre stig.
    Här fanns plankor att gå efter men mycket vått ändå. Som tur var hade lillflickan gummistövlar men gubben och jag blev båda våt om fötterna. Lite skraj att lillflickan skulle bli för trött men se, det var nog vi som var mest trött. Hon sprang före och bad oss hela tiden att springa så vi (gamlingar) fick ge järnet denna dag.
 
   Vår utflykt tog flera timmar med två piknikar men vi var hungriga som vargar när vi kom hem.
      Här måste det gå undan så det fick bli förändring i menyn. Korvsoppa blev det således denna dag. Det sägs ju att hungern är den bästa kryddan, ligger säkert något i det.
 
   Svampar av banan och persika blev det till efterrätt som lillflickan och jag svarvade ihop.

    Och efter denna dag, inpå följande dag då blev vi farmor och farfar för andra gången till en liten flicka så nu är lillflickan storasyster.  En glad farmor tackar även för detta lilla barnbarn.

              Ha det gott alla gamla och nya vänner. Vi ses.

6 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Flott natur og fine bilder. Høsten er slett ikke så verst når dagene er slik som dette.

Black Iris sa...

Grattis till det nya lilla barnbarnet.. Vilka härliga utflykter ni haft.. Visst är det så att allt smakar gott när man är ute i naturen..

Kram Maidi

Lyckoslanten sa...

Men grattis till barnbarnet!
Så fin helg ni hade! Bryggan och grillning och allt det andra ser så mysigt ut - ja även promenaden! ♥

Vform sa...

OJ, vilken dag ni haft!
Härligt i naturen och med promenader!

GRATTIS till Er, farmor och farfar!!!
Underbart med småflickor ;O)
Ha det bra!

Käranån sa...

Vilken härlig helg ni har haft! Grattis till ert nya barnbarn!!

Hjärtruds Stuga sa...

Grattis till det nya lilla barnbarnet. Så underbart med två små prinsessor att njuta av.
Tänk vad energi det finns i de små liven.

Mys och må så gott

Kram Karin