söndag 30 september 2012

Höstpynt

       Hej på Er alla som kikar in.

En fullspäckad helg med släkt, vänner, barnbarn som kommit och gått är nu till enda. Synd, för det var en mycket trevlig helg, mycket roligare med liv och rörelse än när lugnet lägrar sig och höstmörkret faller.
    Hösten är kanske den tiden på året när det känns som man vill pynta lite här och var för att göra det hemtrevligt. Antagligen kommer det sig av att man håller sig mera inomhus än vad man gör om sommaren.
    Som ni ser blev det ett litet blickfång med ljus och glasbollar. Bollarna köpte jag en gång av en glasblåsare när vi var till södra Finland och jag har faktiskt knappt haft dem framme ens men nu kom jag på att sätta  dem här annars är det meningen att de skall hänga t.ex. i något fönster men jag gillar dem bättre så här.
    Sen kändes det ju helt rätt att få så många spontana besökare denna helg när jag just fått lite ordning i vårt hus. Säkert vet de flesta av er att man kan slappa regält med städningen ibland på sommaren trots att man inte trivs när det blir rörigt.
 Fick en rosbukett som jag tyckte var jättehärlig, levande men ändå så där gammaldags i kanterna.
 Var på ett Zelected by houze nu i höst och blev förtjust i dessa ljuslyktor som är av järntråd.  Tänkte
att  med dem på vår öppna spis så måste det bli helt rätt men så blev det nog inte när jag väl fått dem dit.  Jag hade sett framför mig hur bra de skulle passa där för att jag tidigare sett dem på ett sådant ställe men
 vår spiskupa var högre och har sneda kanter så de passade nog inte alls lika bra som det jag sett. Nu står               de i köksfönstret och jag tycker att det är hur fint som helst. De passade också mycket väl på ett lågt  skåp
  som vi har så jag gillar dem fortfarande jättemycket bara dom kom på en mer passande plats.
Hur precis får man då vara? Ja visst skulle det även gå att bara sätta passarn på rätt av men jag blev helt enkelt rätt nöjd med att bara flytta dem för rätt sak på rätt plats det är nog pricken över iet.

Kvällen är sen och jag tackar och bockar för att ni alla vill besöka min blogg och hjärtligt tack för alla trevliga kommentarer. Kunde alldrig tro att så många skulle vara intresserad av vad jag har att ge här när jag började med bloggandet. Ibland känns det ju som att man inget har att komma med men kanske är det bara så man tror om sig själv. Så ha det gott alla mina vänner, vi ses.

P.S. 
Texten har farit lite hur den vill här och jag vet ej vad jag gjort för fel, hoppas ni förstår ändå. 


      
                                                  
                                                  
2 kommentarer:

Pettas sa...

Oj, så mycket trevligt det fanns här i din blogg!:) Jag är hantverkare jag också men hinner tyvärr inte så mycket som jag önskar. Men njuta av andras skaparglädje och hantverk kan jag göra. Hit hittar jag igen helt säkert

ha en fin dag
Karin

Lyckoslanten sa...

Så skönt att ha hemmet uppstädat och pyntat. Man har ju alltid något att dokumentera och i första hand för sig själv, så kör på! ♥