torsdag 11 april 2013

Mitt loppisfynd

     Jo detta var mitt loppisfynd. Kanske någon funderar om "människan" är riktigt klok som köper en päls till sommaren men själv tycker jag att jag är väldigt klok just angående detta fynd för man måste ju slå till när tillfälle ges.
     Det är säkert en gammal men väldigt väl bevarad och ren fårskinnspäls. Mycket passande att ha på någon julmarknad för en frusen människa som jag.
                         Och ett fynd var den faktiskt  med ett så trevligt pris som 10e.
     Försöker visa här att den är ren och snygg och det är nog ett måste eftersom jag är rätt ovan att alls köpa några kläder på loppis. Det är faktiskt mitt allra första klädinköp på loppis.
     Märket här visar att den är gjord i Åbo men hur gammal den är vet jag inget om, skulle vara rätt skoj att även veta det.
     Min mening med den här grejen är att  kunna stå på någon marknad utan att frysa så vi får se hur det blir med den saken nästa gång jag är på jullmaknad.

     Pälsen den blev inköpt på ett litet loppis i Åbo  men här i detta hus finns ett stort mycket intressant loppis. När vi åkte ner till Åbo så såg vi detta på vänster sida ungefär där motorvägen tar slut in mot stan.
     När vi åkte hem så stack vi oss in där och då hade vi behövt massor med tid. Rätt skoj egentligen för vi skulle in till Ikea på hemvägen men se det hann vi inte alls med. Vi strövade i detta loppis till kl15.00 när de stängde dörrarna och då hade vi inte alls hunnit genom hela.

     Där fanns inga fynd för min del men det var så himla intressant trots att det faktiskt var dyrare där än här uppe hos oss. Jag kan varmt rekommendera detta loppis till den som är intresserad och inte har för knappt om tid. Om ni zoomar in bilden så ser ni där det står Kirpis  men det är på baksidan ingången finns.
     Efter två veckor bär det av till Luleå loppis så inte vet jag om jag håller på att bli loppisfrälst. Tror att även det kan bli riktigt skoj med Svanbäcks två bussar fulla med "loppis folk". Om vi nu ryms in där i Arcushallen får man fundera eftersom det är så många bussar härifrån som skall dit.
 
     En skön kväll till er alla och ha det så gott till dess vi ses här nästa gång.

 6 kommentarer:

Vform sa...

Oj, har de loppis i Arcushallen nu igen! Borde åka dit ...
Jaadu, kanske vi råkas nån´gång på marknad ...
och du i din fina päls, ett verkligt fynd !!!
Ha det bra!

Mon jardin en ik sa...

Oj, vilket fynd du gjorde. Den blir toppen när det blir marknad. Mycket välarbetat ser den ut också. Modellen påminner lite om 80 talets mode tycker jag. Härlig med dessa loppis.
Ha det fint
Anje

Annelis hantverk sa...

Men oj så fin du blir på julmarknader i din härliga päls! Alltid roligt att ströva runt på loppisar och Arcushallen skulle vara trevligt att besöka. Härliga bilder du visar från blomstermässan.
Ha en bra dag!

Pettas sa...

Självklart ska man slå till när man hittar ett fynd som du har gjort. Mycket snygg också, inte bara värmande under kalla marknadsdagar.
Second hand och loppis är smart. Ett bra sätt att köpa någonting till ett mycket förmånligt pris tillika som den som säljer blir av med någonting som bara tar upp utrymme. Bra för miljön och plånboken, dessutom riktigt roligt

Ha det gott!

Janne i Fagerlia sa...

Du har virkelig gjort et kupp. Si ifra om du noen gang vil selge fårepelsen din :)

Käranån sa...

Vilket fynd! Jag brukar inte heller köpa kläder åt mig på loppis, men en ren nästan ny tröja har jag köpt en gång. Låter spännande att fara till Luleå-loppis!