fredag 3 januari 2014

Efter nyår

      Min dukning på nyåret blev rätt enkel men ändå helt passande för vi brukar då inte fira så väldigt stort men ändå men några gäster och lite gott att äta. Alltså, trevligt sällskap är ju det allra viktigaste.
       
     Servetten är i sovfjäder vikning. Det är kanske den enda vikningen jag kan så där rakt av. Lärde mig den en gång i tiden i folkhögskola och det man lär sig som ung sitter ju bäst.

 Natten blev nästan till morgon och den här gången orkade "gubbarna" hålla ögonen öppna nästan lika länge som syster yngre och jag. vårt handarbetande genomsyrar allt när vi träffas så även denna natt.
    Småplock att kanpra på på småtimmarna hade syster yngre med sig. Ett väldigt gott tips som jag vill förmedla till dem som önskar ta efter. Det är aprikoser doppade i vitchoklad. Alldeles lagom sött och betydligt nyttigare än vad chokladen är som vi vräker i oss vid julen. Ja jag skriver vräker i oss just därför att jag själv gör det.
     Brukar inte avge några nyårslöften men så där försiktigt lovar jag att dra ner på chokladätandet trots att det nu inte är några vräkigheter på vanliga vardagar.

  Önskar er alla ett fortsatt gott år. Vi ses igen en annan dag.

3 kommentarer:

Pettas sa...

Mycket stilfull dukning. Det enkla är ofta det vackraste.
Tack för tipset om aprikos doppad i choklad. Kan tänka mig att det också är väldigt gott med mörk choklad.
God fortsättning på det nya året!

Janne i Fagerlia sa...

Så smart å dyppe aprikosene i hvitsjokolade. Dette var nytt for meg. Litt sunnere enn annet godteri :)

Anonym sa...

Tack för senast! God mat och trevligt sällskap!
Nu är du nog för anspråkslös som anser att din nyårsdukning var enkel, det var inte inte alls, utan jättefin!!! Så he så!
Jag hade inte kommit på att "knipsa" murgröna blad och strö på bordet....
Syster yngre