måndag 6 januari 2014

Rött ut o vitt in eller?

        Varje år lika trevligt att sätta lite färgklickar i rött till julen, det hör ju liksom till vår tradition från förr i tiden.
    Nu när det vita även gjort intrång i våra jul attiraljer så betyder det ju mera variation i pyntandet.
Vår gamla röda matta som jag själv vävde för länge sen får fortfarande pryda vårt köksgolv varje jul men så fort julen är förbi är det väl så trevligt att få in lite lugnare färg.

    Vårt enkla sängöverkast som jag i höstas beställde från jotex är jag helförtjust i så det får hänga med hela vintern oberoende om det är jul eller inte. Känns som att lugna färger kan man ha hur länge som helst men starka färger tröttnar åtminstone jag snabbare på.

          Eller är det bara förändring vi behöver? Röda amaryllis har ju funnits med så länge jag kan minnas men nu när även vita finns med så,oj vad jag tycker de är vackra.
    Fyra stycken av mina fjolårs amaryllisar blommar just nu. Gillar inte riktigt när de blir så långa så jag klipper av vissa och har dem som snitt blomma. Verkar som dom även står sig längre då.

Just nu händer inte särskilt mycket här annat än att några par pulsvärmare är på gång. Kanske blir det fler par  pulsvärmare denna vecka då syster äldre kommer hit så blir det ju prat o handarbete för hela slanten.
    Nu blev det här inlägget lite från o till men kändes som om jag inte riktigt hade något att komma med.  Hoppas att ni alla har det bra och att vi ses igen här på bloggen om några dagar eller så. Tack alla ni för att ni kikar in. Ha det gott.


     

7 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Det behövs verkligen färgklickar både här och där.Jag tror vi blir positivt påverkade av den röda färgen. Men visst hör den julen till. Vi ligger väl lågt lite var till mans nu, men du ska se, snart är det full fart igen.
Kram Eva

Nette Cecilia sa...

Håller med om att amaryllisarna står sig bättre i vas . Jag är ju mera för det vita det är så lugnt och när det är mörkt ute så blir det ljusare inne .Kram Nette

Rantamor sa...

Vävde också röda julmattor till köket för många år sen men numera är dom kvar i förrådet, känner att jag blivit lite lat och lite eljest med julen.
När baranen bodde hemma fejade jag på som den och plockade fram allt jul jag kunde hitta.
Pyntade och pysslade med barnen, men nu när ingen av barn el barnbarn firat jul här så blir det inte mycket framplockat, men så går det ju fort att plocka bort istället.

Du dom pulsvärmarna var snygga, och bra för en fotograf som ofta fryser om händerna.

Nej nu är det bastudags så vi får värme i kroppen....och sen blir det thè i knoppen.

Tjingelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

Baranen...ska ju naturligt vara barnen =) =)

Pettas sa...

Också här hos oss har det röda haft stor betydelse i juletider. Det hör till med färgklickar i mörkret och i ljusskenet. Men det är precis som du skriver, skönt med lite lugnare färger efter det färgsprakande.

Önskar dig en skön dag!

Vform sa...

Hej och god fortsättning!
Visst ska det vara rött lite här och där över jul!
Jag köpte en ny röd köksmatta till jul som passar perfekt i vårt grå/vita kök! Den får ligga kvar en tid!
Målning är i startgropen här och stickningen väntar också ... alltid nåt på gång (har vi);o)
Ha en fin dag!

Snäckskalsdalen. sa...

Tycker också om röda amaryllisar, har en maffig en nu. Men vita är fina också. Jag är väldigt glad i färger och blir pigg av det, men ibland önskar jag nästan att jag var en som hade så där fina milda färger bara. Och mina trasmattor dom har alla möjliga färger, dom. Din är jättefin.
Här regnar det och blåser småspik men är varmt, märkligt!
Agneta kram