fredag 31 januari 2014

Om jag vill eller "borde" göra.


   Konstigt vad mycket man kan hitta på när inspirationen tryter till just det som man allra bäst borde göra.
   I gårkväll målade jag några ljus som jag tänkte skall bli helt klara och packade i dag men vart tog lusten vägen?
     Plaserade mig till mitt målarbord men så ringde telefonen och vilken tur, det var syster äldre och då fick jag mig en ordentlig pratstund. Beklagade mig kanske en aning att inspirationen saknas men det var faktiskt mycket roligare att få prata om hennes stickning just nu. Tänkte ta tag i målandet igen men bäst att komma  ut en stund så länge solen skiner, molnen började nämligen dyka upp. Och när jag ändå tog  promenaden så tänkte jag det är bäst att sticka iväg med ljusformarna som jag samlat åt en flicka. De skulle ju ändå föras till flickans mormor. Hos flickans mormor glömdes  mitt målande bort för där fick jag även en regel pratstund. Väl hemkommen kanske jag också borde göra ett inlägg på bloggen. Ja nu så är jag inne på bloggandet och sen är det ju matdags, kanske glömmer jag ändå ljusen för i dag, tror det blir bäst så.

    Funderade just på varför målandet och annat pyssel är så himla roligt ibland men inte alltid. Slutsatsen av mina funderingar blev att sådant fungerar allra bäst att man gör det när man själv har lust och inte "borde" göra det. Nu var det ju så att mina ljus är slut vid Hantverkarboden och jag tänkte fylla på några st. Antagligen blir de klara snart i alla fall men verkligen inte just i dag.
         Förra veckan fick jag tulpaner av min man och ännu ståtar de med sin skönhet om än deformerad och förkrympta. Tycker att de är fina även så här bara man ser dem med de rätta ögonen.

    Kanske tjatigt att jag än en gång visar mina amaryllisar men nu är det de allra, allra sista blommen som blommar.
   I den här skålen har jag fått ha vita amaryllisar ända från nyåret. Jag har bara bytt dem vartefter något blom slagit ut så nog står de sig bra mycket längre som snitt blomma.

    Lovas snöstorm hitåt i morgon, inte särskilt roligt men bara att foga sig i det hela.
Inte roligt att hålla sig mest inne om vintern men bloggandet gör det hela bra mycket trevligare. Hjärtligt tack för alla kommentarer och så väldigt roligt för mig att så många vill titta in här. Önskar er alla allt gott och vi ses igen en annan dag. Hej svejs.

9 kommentarer:

Fjällripan sa...

Ja tulpaner är vackra genom alla faser :))

Fina bilder och trevlig helg!

Evas Pyssel sa...

Just det, man måste ta på sig de där djupa ögonen för att se det som gör blommorna till konstverk. Inte bara svepa förbi. Det blev ju väldigt mysiga tulpanbilder.
Ha en skön helg. Uschigt väder här i östra Småland.
Kram Eva

Mon jardin en ik sa...

Vaxkra bilder på dina tulpaner. Vad kag älskar dessa blommor. Vad man kan hitta på om den riktiga lusten att göra något inte finns där. Skönt med några fina pratstunder.
Vi har kallt (men plusgrader) men solen skiner. Fint väder.
Ha en bra helg.
Anje

Janne i Fagerlia sa...

Kjenner meg sååå godt igjen i det du nevner om inspirasjon til å ta fatt på kreative sysler. Noen ganger går alt av seg selv, andre ganger går det ikke i det hele tatt.

Riktig god helg!

Anonym sa...

W tackar så mycket för de tomma ljuskopparna. 200 st var de, bra tillskott till klassens saldo, som i fredags var 13353 st!
Hoppas inspirationen infinner sig, så mera ljus finns i lager, för de är så fina. Vid julen gav vi av dem som julhälsning åt W:s danslärare.
Ha en bra vecka!
Åsa

Solglitter sa...

Mycket vackra bilder på dina fina tulpaner...tänk ändå vad naturen är kapabel till att skapa de allra vackraste konstverk alldeles själv..hiihh... så vackert!
Önskar dig en finfin inledning på nya veckan
Kram Lollo

Black Iris sa...

Oj, vad mycket jag hade att läsa här.. Jag låg visst lite efter. Visst är det mycket roligare att pyssla med det man vill och inte med det man bör..
Tulpanerna är verkligen vackra i mina ögon..

Kram Maidi

EGI DI MALAYSIA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Stubbetufsa sa...

Å, ja! Inspirasjonen er en innviklet ting som kommer av: Samarbeid mellom livssituasjon i øyeblikket, øyne som leter etter noe de liker,lyst til å uttrykke seg, ønske om å bli sett og livsglede.
Tror jeg.
Jeg har også manglet inspirasjon en god stund etter jul, men jeg merker at alt blir bedre etter som dagene blir lysere.
Flotte blomsterbilder!