söndag 7 december 2014

Gammal notbok blev pynt

    Förra året suktade jag efter att göra de vackra stjärnorna som figurerade lite här och var på nätet. Tänkte att jag måste bara finna en gammal notbok men det gjorde jag inte då. Nu har jag t.o.m. hittat två stycken på loppis så vem vet hur många stjärnor det blir ännu. De är ju så himla roliga att göra men vilket papper man använder betyder mycket. Har märkt att ofta är gamla papper rätt sköra och då håller de inte att vika hur som helst så detta får man se upp med. Det finns ju också nya papper med t.ex. noter men jag vill göra i gammalt papper. En av mina notböcker är från 1915 och den andra står det 1898, den sistnämnda har jag inte testat hur det håller ännu.

     Några små tavlor med fjärilar blev till för en tid sedan, även de med notpapper som bakgrund.
   
 Fjärilarna fanns i en dagstidning för inte särskilt länge sen och de fastnade på min " hjärna" så jag tog vara på sidan, här kom de sen väl till pass.

   
   I kväll skall vi avnjuta en julkonsert i Andersséns salen med Christina Lindberg, Helene Nylund, Tomas Enroth m.fl. Det passar mycket bra att få lite ljus och musik i denna mörka tillvaro. Tror att vi måste ha årets mörkaste dag i dag med skymning mest hela dagen. Bjuder verkligen inte till någon energi så kvällen får bli höjdpunkten.
       Hej svejs till er alla för denna gång. Vi ses igen en annan dag.

10 kommentarer:

Pettas sa...

Mycket vackert och jag tycker mycket om detta med att ta tillvara sådant som redan finns, att skapa nytt av gammalt. Hållbart återbruk när det blir som allra bäst.

Lyckoslanten sa...

De där stjärnorna gillar jag att göra. Jag prövade en variant idag som var knepig tyckte jag. Riktigt fina produkter av notbladen har du gjort! ♥︎

Stubbetufsa sa...

Jeg liker også godt noteblad som bakgrunn, og på et loppemarked fikk jeg tak i en del noteark! Men jeg hadde glemt at jeg hadde dem! Takk for påminnelsen!
Du hadde fine ideer!

Evas Pyssel sa...

Så mysiga stjärnor. Inte alls dumt att använda notpapper. Återbruk gillar jag. Jag har inte provat din modell än. Det får bli ett framtida projekt.
Kram Eva

Black Iris sa...

Du har ju lyckats jättebra med dina stjärnor. Jag var nyss inne hos någon blogg som gjort pappersänglar.. De såg inte så avancerade ut så det ska jag testa..

Kram Maidi

Rantamor sa...

Men va snyggt det blev med notpappret, det kan du nog ha användning för till mycket, så kreativ som du är.

Hoppas att konserten blev lyckad och att du fick julstämning i mörkret.

Ha en fortsatt finfin advent.
Tjingelingen från Rantamor.

Vesna Grudnik sa...

thank you for visiting my blog :)) you have a nice blog:))) very nice things:))

Isa sa...

Fina stjärnor, verkligen, och så gammalt papper...jag har också gjort stjärnor förr.Just nu så handarbetar jag nog och pysslar, men för tillfället har jag inte haft tid att blogga. Fina stickade arbeten din syster fixat också. Tittar på ernst,strömsö,äntligen hemma mellan allt annat just nu...ha det bra och tack för lillajul hälsningarna, till dej önskar jag det också.

Evas Pyssel sa...

Tack kära du för dina snälla ord. Du är inte så dålig du heller på att pyssla. Synd att du inte bor nära då hade vi kunnat pyssla hela dagarna tillsammans. Hihi !!!
Ha en skön helg. Kram Eva

Janne i Fagerlia sa...

Slike stjerner har jeg også laget. En koselig julepyssel. Gjorde som deg - brukte en gammel notebok.