fredag 6 mars 2015

Klänningar till barbie


     Att sy kläder till barbie är ett himla smått knåpande tycker jag men eftersom jag lovat ettan några långklänningar så gjorde jag slag i saken den senaste veckan. Två st blev det men dessutom underkjol och trosor.
    Faktiskt är det ju rätt roligt att smycka ut dem men det där att sy ihop plagget är nog en värre grej. Det gäller att fixa sömmarna  i tur och ordning för att alls symaskinens pressfot skall rymmas att sy och detta moment är minsann inget vidare enligt mitt tycke.


    Lite mera pärlor hade jag gärna pillat med men det tar ju faktiskt längre tid att sy sådant här än vad man kan tro.
    En slät och rät silvrig långklänning med lång ärm blev det här. Enklare skulle det ju vara om man hade ett riktigt bra mönster men det hade inte jag.
     Nu var det ju så här att det blev också något plagg till tvåans babydocka men jag hann aldrig ta bild på dem innan allt var avhämtat.

    Nästa gång jag gör några kläder till barbie tänker jag sticka något. Inspirerad till det blir man minsann när man ser alla de 1150 gratismönster som finns på stickmönster till barbie. Alltså ett tips till er som behöver  mönster till stickade barbiekläder.

            Önskar er alla en skön fredagkväll. Vi ses.

 

6 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Så snygga klänningar du gjort ,lycklig den som dom .Trevlig helg ,Nette

Mon jardin en ik sa...

Den rosa klänning är bara så söt. Pilligt är det men ägaren till Barby brukar bli så glad. Älskar siten med alla stickade barbyplagg. Har använd en hel del av dem mönster.
Ha en fin dag.
Anje

Janne i Fagerlia sa...

Nydelige Barbieklær! jeg har også sydd klær til Barbie så jeg kan skrive under på at dette er tidkrevende arbeide.

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, så fina klänningar! Och jag förstår att det måste vara jättesvårt och pilligt, det hade jag aldrig klarat! Jag tror att Ettan kommer att bli överlycklig!
Agneta kram

Rantamor sa...

Jag har också haft en böjelse att sy just barbie kläder och dockkläder.
Dom ligger och väntar på en tjej som aldrig kom, dom tre barnbarn vi har är verkligen riktigt grabbiga, så skulle vi komma med en barbie och kläder därtill blev vi nog förklarade lite konstiga.
Och inte tror jag att det blir flera barnbarn heller, så nu har jag börjar ge barbiekläderna till brorsan barnbarn, en liten Julia.

Snygga klänningar du har sytt.
Tjingelingen från Rantamor.

Evas Pyssel sa...

Tack snälla för dina ord om mina kort. Jag blir glad. Wow vilka Barbieklänningar. Super. Jag har också stickat efter beskrivningar på Barbiesidan. helt fantastiskt så många mönster.
Kram Eva