söndag 1 mars 2015

Utflykt till Lostenen


                       Lostenen är Finlands största flyttblock, 16m högt och finns i Purmo.
    Mannen och jag tänkte oss (eller rättare sagt jag) en promenad till skogen i dag så när vi hörde att flickorna med sin pappa tänkte bege sig till Lostenen med piknik i ryggsäcken så bad vi om att få haka på och det fick vi så gärna.
   En bra bit att gå i vinterföret kändes det som  men har man inte bråttom så går det bra. Lite väl mycket plumsande mellan stubb och sten men egentligen var det ju inte så väldigt mycket snö.
   Bra trappor att klättra upp efter så vi var alla ända upp. Nedanför finns en grillplats så det hade varit ok att grilla där men vi lät vår piknik oss väl smaka, det räckte gott.

    Ettan var så duktig att trampa på men tvåan behövde med ålderns rätt bäras någon bit nu och då.

   Så mycket trevligare att ta sig ut i skogen när man är fler tillsammans och efteråt känns det ju rätt behagligt att ha varit ute i några timmar. Har ju blivit väldigt glest med promenader den sista tiden med den envisa halkan som ännu delvis råder här.

   Tack alla för att ni fortsättningsvis tittar in och sätter en del fotspår som gör bloggen så mycket trevligare åt mig. Ha det gott till dess vi ses igen.

8 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Vilket maffigt flyttblock. Tänk vad isen drog med sig. Vi har en rund jättesten på Öland som har fått namnet Kroppkakan eftersom den är rund som en kroppkaka , Ölands signum.
Ha en bra vecka. Kram Eva

Pettas sa...

Jag förstår att det någon gång i tiden har funnits lo där. Kanske finns det ännu? Pampig sten minsann. Råkar vi ha vägarna förbi Purmo någon gång så ska vi absolut ta paus just där vi stenen.
Ha en fin vecka!

Black Iris sa...

Vilken trevlig utflykt ni hade. Tänk vad picnik smakar gott när man är ute i naturen..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Att komma ut och gå och få frisk luft är det bästa som finns, men ibland tar det emot, som här och nu t ex. Det är ett väldigt påpaltande med regntåliga kläder, vindtåliga kläder och allt sånt.....men snart kommer den nog, våren!
Vi gör tydligen lite samma när det gäller datorn, det blir många små turer hit under dagen och när man väl satt sig är det svårt att slita sig.....borde fösa in den i ett eget datarum!
Agneta kram

Nette Cecilia sa...

Många trappor där ,pust men säkert fin utsikt ,kram Nette

Rantamor sa...

Inte visste jag att det fanns Lostenen i Purmo ??
Har nog aldrig hört talas om det, men så var jag ju inte så gammal när jag flyttade till Sverige heller så jag hann nog inte uppleva så mycket utflykter.

Här har vi också mest ishalka och elände, inte kul nu när vi har sportlov med Colin.
Men vi får hitta på annat, och imorron ska vi tillverka lite mellodockor....
om vi har tid !!

Tjingelingen från Rantamor, såg att mellolåten var uttagen i Finland.
Hm....ingen skönsång precis.

Creative Momone sa...

Tänkt att jag aldrig varit till Lostenen fast jag bor så nära? Kanske ska det bli en utflykt dit i sommar....
Skönt med promenader i alla fall, ju fler i gänget desto roligare.

Nanne

lenaiwales sa...

Ser härligt ut, men så mycket snö!!
Ett mäktigt flyttblock!
Ha det bra!