lördag 4 april 2015

Ugglor åter på gång

    Kanske kan man kalla dem påskugglor, vad vore det nu för skillnad om det är ugglor eller kycklingar. Nej visst skall det vara kycklingar på påsken men eftersom jag blev helförtjust i att virka ugglor så blev det inget med det där att jag skulle göra kycklingar. Nåja ugglor står sig ju mera året om eller?
     Jag blev faktiskt riktigt nöjd trots att jag inte följde Skapa o inredas mönster som hon bjöd på. Jag har ju så att säga inte tålamod att virka efter mönster så jag tittade på bilden. Då jag virkade ugglorna till lillkillen hade jag inte minskat på maskantalet ovanför vingarna så eftersom syster yngre är duktigare på att virka enligt recept var det ju bara att framföra till henne att jag inte var riktigt nöjd och då kom instruktioner hur det skulle vara så nu är dessa ugglor alldeles ok.    Sen var det ju så roligt att virka pärlor så det fortsatte av bara farten. Dessutom behöver jag själv någon färgklick till kläder i matchande färger. Lätt som en plätt att fixa till ett virkat halsband.
         Ja det kommer med all säkerhet att bli fler halsband också. Det går lika bra att virka runt träkulor, flörtkulor eller också stoppa upp dem med vadd. Bäst gillar jag att virka runt träkulor. Runt egen hals gillar jag allra bäst flörtkulor för att de är så lätta.

     Efter att påskhäxorna letat rätt på sina skatter här så tog vi en utflykt mot sommarstugan för att se hur det låg till med isan. Här ser ni att den minsann ligger kvar men vi stannade på fasta landet.  Den här mörka bilden lurar en hel del för det var faktiskt solsken och rätt ljust från och till.

                                                   
                   
                                                       Tog några foton på vackert skräp.


               Lavan på stubbarna den mådde minsann bra i det fuktiga vädret.
   
    Här blir det ingen påskbrasa ut i det fria, det  lär räcka med brasan i den öppna spisen och så tror jag att virkpinnen får ge järnet nu och då.
    Ha en fortsatt trevlig påsk alla som kikar in. Vi ses.

5 kommentarer:

Allt och lite till sa...

Vilka super fina ugglor!
Och vackra bilder på "skräpet".

Rantamor sa...

Du duktiga energiknippe vad du virkar och gör vackra saker.
Dom där ugglorna var ju bara för söta det är ju så trendigt med just ugglor nu.
Och halskulorna var ju annorlunda och vackra dom med.
Du är så fiffig.

Ha en fortsatt trevlig påsk.
Tjingelingen från Rantamor.

Lyckoslanten sa...

Jättefina ugglor och virkade halsband! Jag gillar också helst att virka "utantill".
Önskar dig en fortsatt skön påsk! ♥︎

Pia Gustafsson sa...

Vilka söta små ugglor. Men dina naturbilder slår dem med hästlängder. Underbart! Kraaaam pia

Isa sa...

Kul att se dej virka flera ugglor... dom blev så fina, blir så imppad att jag tycker jag också borde fixa dom där... fin påsk, speciellt i går, vi var till Viherlandia i Jyväskyla, och kolla in lite vackra växter... plantera lite frön då vi kom hem idag.