tisdag 21 april 2015

Ynka fuchior


         Bedrövligt men mina fina fuchior som jag haft i flera år ser numera ut så här. På tre av dem fanns endast en liten, liten stickling som jag kunde ta. Jag brukade annars bara få klippa dom och ge näring och så tog de fart igen.
     Här försöker jag rädda det lilla som finns kvar av dom men vi får se om detta alls lyckas. Två sorter hade jättestora blom och speciellt dem skulle jag vilja ha kvar.

     Här ute är det bättre ställt eftersom det är tidigare vår än vanligt. Visst, krokus brukar ju  alltid komma först men i år hann allt annat ifatt dem.

                        Primulan som från början var inköpt som inneväxt tar sig väldigt bra.

    Den vita blåsippan har just slagit ut sina blom  medan blåa blåsippan är på slutrakan.


               Både libbstickan och gräslöken är stora nog för att börja naggas i kanterna.

    Ser ut att bli ett ljuvligt väder i dag så bäst att hålla sig utom hus så mycket det går. Annars känns det nog som om städning egentligen borde vara på gång.

    Ha en bra dag alla ni som kikar in. Vi ses.

8 kommentarer:

Allt och lite till sa...

Nämen vad har hänt med dina fuchior. Dom som har varit så fina. Ja det är inte alla gånger man förstår sig på växtligheten. Men du hade ju mycket vackert utomhus att glädja dig åt. Här har ingenting hunnit börja blomma än. Men den som väntar på något gott...:)
Ha en bra dag!

Rantamor sa...

En fråga, växer blå/vit sipporna vilda hos dig ??
Kan inte komma ihåg att jag såg dessa när jag bodde i Finland.
Däremot tog min mamma vitsippor från Sverige och nu växer dom lite överallt hos henne.

Tjingelingen från Rantamor.

Evas Pyssel sa...

Precis så där hände med mina pelargoner ifjol. Jag var verkligen ledsen. Varje år ställs lådorna ner i matkällaren under köket och det brukar bli så bra. I år har alla klarat sig.Vita blåsippor har jag inte sett, men annars kan de ha många olika färger speciellt på Öland.
Härliga dagar !!!Kram Eva

Stubbetufsa sa...

Å! Du har vår med blomstrende planter! Her er alt i drivhuset, ja, men det bruker å gå fort. Nå skal vi være borte i en uke, og da regner jeg med det ser annerledes ut her. Fint at du er på blogg, jeg har hatt lang pause med spredte innlegg. Det foregår jo ting rundt en, og etter som tiden går, eldes man og vil ta det mer med ro! Klem til deg!

Snäckskalsdalen. sa...

Är det så i alla fall att allting har sin tid, men man blir ju så ledsen när ens kära plantor liksom lägger av. Men du har massor av andra fina blommor ser jag!
Agneta kram

nattugglan sa...

Ja så kan det gå. fast man inte vet vad som är felet..Du får hoppas på skotten att de får rötter. Ja fy det är så kallt ute nu idag så man får ju undra hur allt klarar sej, här kom det snöblandat regn imorse. ha de bra

Janne i Fagerlia sa...

Koslelig vårbilder. Lykke til med fuchsiaplantene!

Anonym sa...

Vad tråkigt med fuchiorna.
Här i Wales växer de i mina rabatter och blir enormt stora. En är ca 2 x 2 m. Fast här är ju lite mildare klimat, förstås.
Vackra blombilder!