lördag 25 april 2015

Utställning av arbetarinstitutets elevarbeten i Jakobstad.


   Yes, jag hann till Tobaksmagasinet för att se utställningen i alla fall. Har tänkt mig dit två gånger tidigare vilket inte lyckades när de öppnade först kl 12. Sista dagen de har öppet i morgon så det var nära ögat.
   Många fina saker har blivit tillverkade under året så det var verkligen värt att se. Ännu i morgon hinner de som möjligen också är sent ute.

   Börjar med denna fina stol som rustats upp i möbel restaureringskurs.  Så också rottingmöblerna och denna vita blompall.
   Har själv en liknande blompall som är brun så här fick jag mig en puff att den vore bra mycket snyggare att bli vit så kanske den då skulle komma till användning.      Helt nytt utedass, bara taket fattas. Möjligen skall detta förflyttas till någon sommarstuga. Se på den snygga dörren hur brädorna plaserats.


    Keramik har stått med länge i alla färger och former på olika kurser. Detta fat var något nytt i mina ögon, det har lite mönster från en stickad duk och de små bollarna i kanten ger också piff till hela fatet.

    Kaffekoppar med blåsippor på som liknar de som fanns att beställa ett tag. De här är verkligen jättesnygga och väl målade.

     Vävkurser har satsat bl.a. på sittunderlag och pepitarutiga halsdukar. Även mattor, gardiner, dukar med mera fanns till påseende.     Så till det som jag blev allra mest fascinerad av, nämligen olika brodyr som sytts på gamla trampmaskiner.
     Att det även går att sy hålsöm med en trampsymaskin visste jag faktiskt inte och dessutom så himla fina som de är.

    Som ni ser här vilka fantastiska saker de gjort på så enkelt sätt. Den som förevisade detta påstod att det inte alls är svårt men det mesta är ju lätt sedan man väl kan det men alltid är det ju en väg innan man är där.

    Akrylmålning och akvarell fanns även med. Dessa två tavlor är målade i akryl och de här tilltalade mig mycket.
                            Kan drömma mig bort till fjällen vid åsynen av denna fina tavla.

Väl hemkommen från stan så planterade jag några violer  i krukor, städade bort lite skräp utomhus och efter den väl sena middagen så tänker jag bara greja lite på mina ugglor som är så himla roliga att göra.
    Ha en skön lördag kväll alla ni som kikar in.Vi ses.  

3 kommentarer:

Pettas sa...

Tack för inspirerande inlägg.
Fatet ser verkligen ut som en duk. Och också jag fick en kick att måla om mitt bruna blombord :). Mycket vackert med ett vitt sådant, så vitt ska det bli här också.
Att sy hålsömmar och liknande på en gammal trampmaskin skulle jag gärna lära mig jag också. Så vackert det blir. Otroligt så mycket fint arbete det finns att titta på, låta sig inspireras och njuta av.
Hälsningar från ett våttgrått Åland

Nette Cecilia sa...

jättevackra saker ,kram Nette

Vform sa...

Wow ... undrar vid sådana utställningar och tillfällen hur många tusen timmar har gått åt att göra allt detta!
Underbara arbeten! .... och inspirerande!!
Tack för visningen och ha det gott!
KRAM :)