onsdag 29 juli 2015

Oplanerat uppehåll.

    Jakobs dagar är förbi och vår lilla husvagnsutflykt är på gång. Som ni säkert märkt har det varit ett lite längre uppehåll här på bloggen och det var helt oplanerat.

    Under Jakobs dagar  räckte mina tankar inte till särskilt mer än just detta men jag trivdes som fisken i vattnet när vi fick så många besökare till vår utställning och pop up café vid Hantverkarboden. Det var faktiskt full rulle där och jag är glad över att så många ställde upp och hjälpte till.
    Så fort Jakobs dagar var förbi packade vi husvagnen och drog iväg med några bekanta först och främst till Solliden camping i Pargas.
   
                                                      Här vacker utsikt från campingen.
     Med husvagnarna stationerade i Pargas så gjorde vi olika utfykter bl. a. till Nagu och Korpo. På Korpo gjorde vi en avstickare till Rumar där vår bekant levt ett antal år i sin barndom. Där var så himla vackert med berg och stenhällar lite här och var, den vägen rekommenderar jag varmt.
              Vädret var på vår sida och dessutom hade vi pik nik med så vi njöt i fulla drag.
   
        Jag upptäckte en del växter som inte finns uppe hos oss. Bl.a. denna lilla trevliga nejlika.

                              På väg tillbaka till Pargas breder vackra vyer ut sig här och var.

      I dag tog mannen och jag en avstickare till Åbo medan våra vänner besökte Fiskars m.m.

     Jag kunde ju bara inte motstå alla loppisar som jag letat upp på nätet. Jag begränsade dessa besök till två och det blev det som finns i Manhattan och sen frälsningsarmens loppis in i stan. Loppiset vid Manhattan är stort och intressant men inte särskilt billigt. Frälsnings armens kändes lite som om allt kom på mig, det vill säga trångt och mycket skrot så detta var inte min grej. Nu springer jag verkligen inte på loppisar för att samla på mig en massa prylar, jag skall verkligen gilla det jag köper där så oftast går jag ut med tomma händer. Denna gång blev det 6 vinglas, en vacker termometer och lite papper till barnbarnen.
    I kväll fortsatte vi till Ekenäs där våra vänner väntade på oss. Med vackert väder har vi haft glädjen att sitta ute och njuta hela kvällen. Tänka sig att vi haft bra väder hit intill och vi som tvekade om vi alls skulle idas fara iväg när det lovades lite regn varje dag.

   Att göra detta inlägg på datorn via telefon är tidskrävande, ja faktiskt mer än vanligt men varför vet jag ej så nästa inlägg blir nog först när vi åter igen är hemma. Till dess säger jag hej svejs till er alla och hoppas ni då kikar in här igen. Ha det så gott.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Så trevligt att ni besökt Korpo :) Jag bor här året om....välkommen tillbaka nångång!!

Evas Pyssel sa...

Vad roligt att ge sig iväg på nya "marker", nya loppisar och butiker. Det är väl så sommaren ska vara. Åbo har jag faktiskt varit i. Mysig stad. Vi besökte förstås Mumindalen då , men det är flera år sedan.
Ha en fortsatt upplevelserik sommar. Kram Eva