lördag 4 juli 2015

Öppna trädgårdar nr 2

    Blev väl många bilder att visa i förra inlägget så här fortsätter jag med bilderna från Ann-Britt o Bjarne Påvalls trädgård.
   Det vackra, vackra fristående uterummet måste jag bara ta som första bild. Där inne fanns också öppen spis så här kan jag tänka mig att smaklökarna fick sitt när grillen var i gång.

   Runt omkring den lilla dammen växte allsköns växter. Grönt och frodigt så det förslog.

     Stenar som staplats i olika nivåer och även som trädgårdsgång. Växterna verkade trivas förträffligt.

                                                      En liten berså med syrener runtom.

                                                 Vacker gärdsgård med rabatt framför.

      Verkade ganska nyplanterat här eftersom inga växter riktigt kommit inpå varandra. En riktigt njutbar och välskött trädgård. Tusen tack Ann-Britt o Bjarne.

     Så vår egen trädgård som  består av en regel gräsmatta hm,hm. Vi har ju ingen trädgård som passar in bland öppna trädgårdar men jag är helt nöjd som det är just nu. En liten samling av växter nära trappan är ju aldrig fel eftersom man vanligen finns mestadels just där när man är ute.

     Tujorna är rätt stora så de är faktiskt ganska fina men snöbollsbuskarna är bara ett par år men de sträckor på sig lite varje år och de är ju verkligen vackra när de blommar.
    I våras när vi tog ner stora björken så var ettan lite lessen då hon brukade klättra i just det trädet så stubben med några grenar fick lämna kvar så nu klättras här friskt fortsättningsvis.

    Vi tog också ner den gamla syrenhäcken som blivit väl stor. Jag tyckte att vi skulle lämna kvar någon ung planta här och där som får växa till sig men det var nog ingen bra idé. Så här viker de flesta sig åt sidan då stammen är för svag för all regn och blåst. Kanske måste vi även ta bort dom och börja om från början. Man skall nog tänka till några gånger innan man använder sågen så regält som vi gjorde.
     "Mannens" jordgubbsland har blommat som bara den men i fjol hade vi ohyra så det blev endast en liten del trots att det blommade lika då så vi får se hur det blir i år.

     Ingen riktigt bra bild här men jag tycker att allt passar så bra ihop med granen. Rhododendron är verkligen fin men inte just på denna bild.

    Den andra stubben får fortfarande ståta med penzéer. Ni vet att jag har dille på gråa rötter o stubbar. Hemma vill jag ha dem kvar och i skogen går jag bara och beundrar alla formaliteter där finns. Ser man med de rätta ögonen på rötter så kan de ju vara riktiga konstverk.

      Sitter just nu hemma på trappan efter att jag gjort i ordning ett myggnät runtom hela kvisten=(trappan med tak) så nu kan jag lungt njuta på trappan utan att bli uppäten av mygg.
     Hoppas ni haft det så skööönt den enda dag i går då det var riktig värme här. Ser lite sämre ut med graderna på väderkartor men hoppas det ljuvliga kommer igen. Ha det gott . Vi ses.

3 kommentarer:

Vesna Grudnik sa...

nice:)))

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka otroliga trädgårdar det finns, det finns så många entusiaster som gör det så fint och det där lilla huset, det hade jag velat bo i för jämnan!
Agneta kram

Evas Pyssel sa...

Det är ju så roligt att folk öppnar upp sina trädgårdar. Man får ju inspiration i massor. Det var ju roligt med er klätterbjörk. Det är så här också. . . . vissa träd är förknippade med något speciellt och blir som fridlysta Vi har ett körsbärsträd som barnen älskade att klättra och sitta i. Minnen sitter fast.
Kram Eva